• Voorbeschouwing Achilles – Die Haghe
 • Met nog 6 wedstrijden te gaan, gaat het er nu om spannen wie er kampioen wordt en dus promoveert. Die Haghe gaat nu aan kop met 1 punt voorsprong op Achilles en dus wordt het een wedstrijd op het scherpst van de snede in deze altijd spannende derby. ZKV zit op het vinkentouw met 2 punten achterstand en kan de kop van de ranglijst na de speelronde er geheel anders uit zien.
  De eerste wedstrijd eindigde, na een heerlijk spannende wedstrijd, in een overwinning voor Die Haghe en zal Achilles op revanche uit zijn. Veel geheimen hebben deze ploegen niet voor elkaar omdat er de laatste paar jaar steeds tegen elkaar gespeeld is zowel op het veld als in de zaal. Dan weer was Achilles winnaar en de andere keer was het Die Haghe wat winnend van het veld kwam. Veel zal afhangen van de vorm van de dag en wie durft het meest druk te leggen op de aanvallen van hun tegenstander. Of hebben coaches Tim Abbenhuis (DH) en Glenn de Vries (Ach) een verrassing qua opstelling of tactiek in gedachten om zo de tegenstander te verrassen.
  De laatste wedstrijd had Die Haghe geen kind aan Apollo terwijl Achilles het zeer moeilijk had tegen Maassluis en pas in de slotseconden de winst behaalde. Aan de zijde van Die Haghe werden de doelpunten door bijna het gehele team gemaakt en bij Achilles waren het vooral Cliff Kommer en Daphne van Zweden (beiden 7) de doelpunten lieten noteren. Wanneer Die Haghe wint doet het goede zaken en wanneer er verloren wordt zal de spanning tijdens de competitie alleen maar toenemen.
  Zoals ik al vertelde, zal het weer een spannend duel gaan worden waarbij scheidsrechter Kelder zijn handen aan vol gaat hebben door allereerst de spanning die op deze wedstrijd staat en een derby altijd strijd en passie laat zien.

  Bij de reserveteams gaat het ook tussen Die Haghe, Achilles en ZKV waarbij Die Haghe 1 punt voorsprong op de andere 2 heeft. Er van uitgaande dat ZKV 2 van KIOS 2 zal winnen, moet de verliezer van het duel tussen Achilles 2 en Die Haghe 2 dus in de wachtkamer maar is zeker nog niet uitgeschakeld.

  De wedstrijden aan het Pomonaplein beginnen om 14.40 uur (DH2) en 16.10 uur (DH1). De weersvoorspelling geeft heerlijk korfbalweer aan dus staat niets in de weg om met zoveel mogelijk Kanaries aanwezig te zijn om onze kanjers aan te moedigen.