• Die Haghe naar overgangsklasse

• De laatste wedstrijd van dit zaalseizoen moest dan de beslissing brengen of Die Haghe promotie kon bewerkstelligen naar de overgangsklasse. De vorige wedstrijd was met 9 verschil gewonnen dus leek het niet fout te kunnen gaan.

Sterk begin
    Het begin van de wedstrijd begonnen de Kanaries voortvarend aan de wedstrijd en nam het al snel een 6-3 voorsprong. Echter vanaf dat moment stokte het en kwam VEO na 9 minuten langszij om er vervolgens over heen te gaan. Die Haghe kreeg het moeilijker en leek even geen vat te kunnen krijgen op het spel vn de Voorburgers en moest toezien dat het via 8-11 bij rust een 9-13 achterstand op het scorebord te zien was. De supporters aan Haagse zijde werden gaande weg de eerste helft ook steeds stiller en vroegen zich af waar het zou eindigen.

Broertjes
    De tweede helft wist Die Haghe weer enigszins terug in de wedstrijd te komen door in eerste instantie Mike Abbenhuis die de korf regelmatig wist te vinden en bij 12-14 roerde de geel/zwarte aanhang zich meer en meer. De Voorburgers bleken niet van opgeven te weten en wisten met nog 15 minuten te spelen het gat groter te maken naar 12-17 en evenlater zelfs op 6 verschil kwamen. Dit was het sein voor coach Tim Abbenhuis (Die Haghe) om good old Victor Palm in te brengen. Met zijn reboundkracht wist Die Haghe het gat weer iets te dichten en was het nu vooral Boyd Abbenhuis de korf te vinden. Maar nog wist VEO niet van opgeven en met nog 6 minuten te gaan leek het voor hun de goede kant op te gaan toen het verschil wederom 6 was in hun voordeel. Maar door in de voorlaatste minuut de 17-22 te scoren was Die Haghe eindelijk zeker en werd dit ook de eindstand.

Promotie
    Door deze zwaarbevochten 2 luik was het doelsaldo dus in het voordeel van Die Haghe en mag het zich opmaken om volgend seizoen in de Overgangsklasse te spelen. Dat wordt een mooie uitdaging voor staf en spelers om te zien hoe het dan gaat tegen weer betere tegenstanders.