• B1 bij de laatste 4 van Nederland!!!

  • Jaaaaaa….. het is gelukt.
    Wie had dit gedacht. Nadat we in de competitie al ploegen hadden verslagen waartegen we eerder geen kans hadden, deden we dit afgelopen zaterdag weer. KZ troffen we op het veld ook en wat hadden we het toen zwaar.

    Maar hoe ging het nu?
    Dit keer waren het de meiden die verdedigend aan de bak moesten. (op het veld bleven de meiden van KZ scoren). De mannen wisten ook wat ze moesten doen, sommigen moesten zorgen dat KZ één-schots aanvallen had en de andere moest de 1 tegen 1 aangaan. Ik kan zeggen dat er niemand verzaakt heeft. Dat is zo fijn aan deze groep, ze luisteren en doen wat je van ze vraagt. Willen werken voor en met elkaar. Vooraf zeiden we dat KZ misschien wel betere individuen heeft maar dat wij het betere team zijn. Achteraf vond ik velen van ons ook als individu beter!
    We begonnen gespannen, zo kwam KZ met 3-0 voor. We speelden goed, vooral verdedigend zat het heel goed. Het was wachten op het 1ste doelpunt (dat duurde 15 minuten). In de rust zeiden jullie ook dat toen eenmaal de 1ste viel de spanning wegviel. Dat was ook te zien. Van 3-0 achter naar 3-3. 4-4 en toen gingen we. De rust in met 4-9 voorsprong. KZ had toen al 3 x gewisseld en niks hielp.
    Vooral veel complimenten met rust en de focus houden, gewaarschuwd op het feit dat ze terug gaan komen en dat je rustig moet blijven spelen. Ze kwamen inderdaad terug zelfs op 2 maar jullie deden weer wat gezegd is, rustig blijven en zo werd het gat toch weer 5. Het enige kritische puntje is misschien wel dat we het iets beter hadden kunnen uitspelen. Gelukkig hadden we genoeg marge en doet de stand vermoeden dat het spannend was op het laatst maar dat voelde toch anders.

    Het aftellen deden we iets te vroeg en moesten na het vieren van de winst toch nog 2 seconden spelen. Dus 2 keer gevierd.
    Dan nog even toch wat mensen in het zonnetje zetten;
    Roy bedankt voor het regelen van busjes, voelt toch fijn om zo met z’n allen te gaan ipv. in losse auto’s. En dan……HET PUBLIEK!!!

    We wisten dat er een groepje bezig was met trommels en aankleding en wat was dat fijn. De Top hal werd de Die Hage hal. De groep voorbereid op het publiek en wat was het genieten en wat hebben jullie ons geholpen. De liederen die bleven gaan van Caldonia, tot aftellen naar Haags kwartiertje. Kippenvel. Wat leefden jullie met ons mee en wat heeft het geholpen.
    As zaterdag spelen we tegen Nieuwerkerk, ook weer een lastige tegenstander. We hebben jullie nodig!!  De wedstrijd is om 12.45 uur in Maarssen.

    Het is lang geleden dat er een jeugdploeg zover is gekomen laten we er met z’n allen van genieten en kom!!

    2 trotse coaches Bram en Jennifer