• Van de voorzitter: 3 april 2022

  • Deze week konden de E1 en de D2 kampioen worden. De E1 overtuigde met een grote overwinning op ALO en de D2 speelde knap gelijk tegen VEO. Beide ploegen mogen zich kampioen noemen en dus de felicitaties voor ploeg en coaches. De B1 mag zich bij de 8 beste ploegen van Nederland voegen en dat is ook een knappe prestatie. 

    Dan was er zondag de jeugddag. Wat een geweldige opkomst en leuke sfeer op ons veld! De organisatie was in handen van Ren4Sport en dat betekende plezier en sport voor heel veel kinderen. Ook de begeleiding van de selectie en staf maakte het verhaal compleet. Hierin laat onze selectie zien betrokken te zijn bij onze jeugd en dat is mooi om te zien!
    Esther en Aletta dank voor de algehele coördinatie, vrijwilligers en barpersoneel ook weer dank! 

    Wat ook nog loopt is de voorbereiding van het beleidsplan. Onder begeleiding van Steef van den Boom zijn er met diverse groepen een aantal sessies geweest en gaan we naar een afronding ter voorbereiding op een presentatie op de ledenvergadering. Wellicht zullen velen onder ons denken: "ach, als ik maar kan spelen en trainen".  Toch is het absoluut noodzakelijk om na te denken over onze toekomst als club. We willen deze 102-jarige vereniging ook toch doorgeven aan de komende generaties. Hiertoe zijn we aan de slag om vooral te kijken wat we nodig hebben om te kunnen blijven korfballen op gewenst en aanvaardbaar niveau, een club voor iedereen te zijn, sport en ontwikkeling op niveau te kunnen aanbieden en vooral ook sport en gezelligheid kunnen combineren. Dit gaat niet vanzelf en we zullen elkaar in de komende periode keihard nodig hebben om dat we willen te gaan realiseren. Ik heb goede hoop dat we met het plan in ontwikkeling een nieuwe koers binnen Die Haghe ingaan.

    Tot slot noem ik de komende reünie van 2 juli. De aanmeldingen komen binnen en gaan al richting de honderd. We missen nog velen die we zeker verwachten maar rook uit het huidige ledenbestand verwachten we nog aanmeldingen!
    Vanaf 18 jaar: geef je op! Hoe leuk is het om je "oude" speelmakkers weer te ontmoeten? Ook hebben we een selectie gemaakt van 100 jaar Die Haghe uitgedrukt in foto's en film. Dus: reunie2020@diehaghe.nl

    Tot zover
     
    René Benning