• Die Haghe 2 knokt zich naar winst

• Dit keer een verslag van ons 2e team wat moest aantreden tegen het zeer ervaren team van Koog Zaandijk 4 ( verder KZ genoemd) in een mooi topsportcentrum. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om veilig te zijn voor degradatie play-offs en als dit zou gebeuren dan maar afwachten wat de koploper Refleks 2 zou gaan doen.

Slecht begin
    Aan het begin van de 1e helft leek het of er een soort lamheid in de ploeg zat waarbij weinig lukte en te veel ontzag voor de tegenstander had. KZ speelde dit in de eerste 10 minuten goed uit en nam een 4-1 voorsprong en moesten de jongelingen van coaches Erik en Michel (DH) in de achtervolging. Beetje bij beetje gooide het de schroom van zich af en groeide men in de wedstrijd en kroop het langzaam aan dichter bij en bij 5-6 was er voor het eerst een voorsprong. De rest van de eerste helft bleef het gelijk opgaan met dan weer KZ en dan weer Die Haghe op voorsprong en gingen de ploegen met 10-10 de rust in en was er nog van alles mogelijk.

Focus
    De 2e helft begon zoals het de 1e helft was gegaan met om en om scores maar bij 12-13 kreeg Die Haghe de kans vanaf de strafworpstip eindelijk het verschil naar 2 te brengen. KZ nam uiteraard een time-out om zo te proberen de concentratie weg te halen, maar de strafworp werd wel benut en dus 12-14. Echter wist KZ weer op gelijke hoogte te komen en met nog 16 minuten te gaan moest Die Haghe weer opnieuw beginnen. Intussen bleek Die Haghe wel steeds iets sterker te worden en zat er aanvallend veel beweging in de ploeg waardoor KZ meer en meer op de conditie werd aangesproken en sloop bij hen heel moeizaam de vermoeidheid in de benen. Hierdoor kwam Die Haghe op 14-16 en namen de coaches van Die Haghe een time-out om nu er op aan te dringen om door te drukken en de tegenstander niet meer dichterbij te laten komen. Na de 14 -17 leek het gespeeld maar toch kwam KZ nog terug tot 15-17. Die Haghe had nu door dat er gewonnen kon worden en drukte door naar15-19 met nog 7 minuten te gaan en speelde het restant rustig uit en won het uiteindelijk verdiend met 16-21 en was het doel om in ieder geval veilig te zijn bereikt.
    Na afloop was het dus afwachten wat Refleks zou doen, maar ook zij wonnen hun wedstrijd en blijven zij met nog 1 wedstrijd te gaan met 1 punt verschil aan kop. Die Haghe speelt nog tegen Nieuwerkerk en Refleks moet nog naar KZ en moeten zij ook maar zien te winnen van deze lastige ploeg.