• De Haagse Korfbal Historie deel 4

  • Beste Leden, oud leden, donateurs, andere uit de Kanarie “familie” en overige lezers,

    Zoals jullie wellicht weten of niet weten heeft de Stichting The Hague Korfball Masters ( organisatie van o.a. de Haagse Korfbal Dagen ) geholpen bij de totstandkoming van 4 unieke boekjes over de korfbalhistorie in en om Den Haag.

    De ons bekende Ton van Rijswijk heeft met behulp van vele anderen er 4, in mijn ogen, geweldige boekjes van gemaakt. Ook Die Haghe komt er regelmatig in terug met schitterende foto’s en mooie verhalen.

    Weet u dat bij de 1ste korfbalwedstrijd op tv van Die Haghe een dame van ons een rode kaart heeft ontvangen wegens een klap die niet misstaat in een bokswedstrijd. Het bestuur van de toen nog KNKB sprak er schande van. Terwijl andere er juist heel blij mee waren omdat daardoor het “truttige” wellicht niet meer gekoppeld zou worden aan korfbal.

    Rond de thuiswedstrijden van de selectie 12 en 19 maart zal er een gelegenheid zijn de boekjes in te zien en eventueel te kopen.Normaal € 20,= per stuk maar voor deze gelegenheid € 17,50.

    De historie van vele verenigingen in en rond Den Haag is ook te bewonderen op: https://www.korfbalhaagseregio.nl/historie/

    Mooie namen uit het verre verleden: IJsvogels, Graaf Willem II, D.V.V. ( 1918), De Zwaluwen, De Toorts en De Hoop. En speciaal voor een aantal personen: AJAX ( 1925 ). Nog vele namen kunt u zien op deze site.

    Ik hoop van harte dat u een bezoekje brengt aan de site en/of als bezoeker één van de 2 komende wedstrijden ( of allebei ) even naar de tafel met de boekjes komt.

    Met een sportieve groet

    Rob Knuist