• Tempo C1 - Die Haghe C1 (7-7)
 • De vorige wedstrijd tegen Tempo was op 18 Dec, een wedstrijd in de oude competitie opzet. Toen was het een rommelige uit-wedstrijd, de lijnen van het veld waren verwarrend, en er werden heel veel kansen gemist. Wij waren overduidelijk beter maar de punten bleven in Alphen toen (9-8).

  Niet gedacht dat veel van deze aspecten deze week tegen Tempo weer de revue zouden passeren. Na de sterke wedstrijd tegen Refleks vorige week, die ook eindigde in een gelijkspel (9-9) maar voelde als een gewonnen wedstrijd, voelde deze 7-7 tegen Tempo als verlies.

  De wedstrijd was wederom uit, in Alphen aan den Rijn, in de hal met de onduidelijke lijnen. En weer stonden we in de eerste minuten al meerdere malen buiten de lijnen, maar we hadden het geluk dat de scheidsrechter het niet zag.

  Met Tycho en Rona op de bank kwam het eerste doelpunt van de wedstrijd uit het vak van Timo, Daan, Alyssa en Yitte. Verrassend genoeg was het niet Timo deze keer (hij heeft er een soort patent op om steeds het eerste doelpunt te maken), maar het was Daan met een doorloopbal. Meerdere aanvallen volgden, ook doordat het andere vak (met Sean, Julian, Elisa en Eloin) sterk stonden te verdedigen, wat leidde tot de 0-2 (doorloopbal van Timo)

  Wij verdedigden goed maar er kwam ook verder weinig gevaar van Tempo. Niet dat het aan het tempo van Tempo lag (deze woordspeling is uiteraard een open deur, maar ik MOEST m gewoon even gebruiken 😊), maar nee het tempo lag niet hoog en zeker in de beginfase kon Tempo alleen maar gevaarlijk worden door vrije ballen, en ook die leverde geen doelpunten op overigens.Onze tweede aanval had veel moeite met scoren, er volgde een rommelige fase waarin erg veel (opgelegde) kansen gemist werden. Maar de verdediging hield de boel goed dicht, mede ook door een tactisch verdedigend plan richting de Tempo heren. De heren (waarvan er vooral één lang was) werden vakkundig uit de korfzone geweerd door Timo en Daan. Dat betekende echter wel dat Alyssa en Yitte flink aan de bak moesten verdedigend, maar dat deden zij heel goed.

 • Dat achterverdedigen had resultaat, mede doordat ook Alyssa lekker stond mee te vangen, had Tempo eigenlijk alleen maar 1-schots aanvallen en kreeg onze aanval keer op keer weer de bal.

  Toch zou het meer dan 10 minuten duren voordat het volgende doelpunt zou vallen, uit de handen van Sean: 0-3, een fraaie one-hander.

  Tempo scoorde 1-3 en kort daarna 2-3. Daan zorgde met een mooie wegtrekbal voor een ruststand van 2-4. Wat weinig doelpunten, maar nog niets aan de hand.

  Alleen gingen we na rust door met (opgelegde) kansen missen, vooral de doorloopballen wilden er niet in. Daarbij opgeteld dat sommige kansen ook gedoemd waren om te mislukken aangezien overtredingen niet door de scheidsrechter bestraft werden, werd het een beetje een gezapige wedstrijd.

  Elisa pikte, net als in de vorige wedstrijd weer een lekker schotje mee (2-5) maar toen stokte het en Tempo kwam terug tot 5-5.

  Tempo had inmiddels een dame uit de B1 ingezet en zij zorgde meteen voor een score. Als reactie werd besloten om Finn en Lisa dan ook in te zetten, zeker nu de eindfase een spannende werd.

  Sean maakt 5-6 (weer een doorloopbal). Finn gaat vervolgens ook op de doorbraak en wordt prachtig vanuit de ruimte aangegeven. De tik op zijn armen was hoorbaar aan de kant, maar helaas wilde de scheidsrechter van niets weten.

  Tempo komt weer terug tot 6-6 en het wordt zelfs 7-6. Het is de eerste keer in de wedstrijd dat Tempo voor staat…het zal toch niet…

  Gelukkig hadden we Lisa. Met nog een minuut te spelen weet zij een punt binnen te schieten, want bij 7-7 klonk meteen het eindsignaal.

 • Helaas. We hadden veel pech in de afronding. Verdedigend deden we het goed (7 doorlaten is meer dan prima) maar 7 doelpunten maken is echt te weinig. De kansen wáren er, maar er werd teveel gemist. Ener werd ook te veel niet gezien of niet bestraft door de scheidsrechter. Die had geen sterke dag, om het maar even netjes uit te drukken.

  Het is wat het is, mooier kunnen we het niet maken. Maar nog steeds een PUNT verdiend! Het voelde wellicht als een verloren werdstrijd maar we hèbben niet verloren! Er zat alleen zoveel meer in.

  Nu twee korfballoze weken door o.a. de voorjaarsvakantie, maar 12 maart gaan we er weer tegenaan. Dan, door de nieuwe competitie opzet (de mini poules), weer tegen Tempo, maar dan komen ze bij ons op bezoek.   Tempo lijkt ons wat minder lekker te liggen, maar Tempo is korfballend gezien een veel mindere ploeg! En dat moeten we dan maar eens laten zien. Nu balen we misschien nog even van het wedstrijdverloop, maar we richten ons gewoon weer op een nieuw potje korfbal. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, elke wedstrijd begint immers weer met 0-0 😉

  Lisa en Finn, weer bedankt voor jullie bijdrage deze wedstrijd. Zij mochten daarna direct weer het veld in, want de B1 speelde aanlsuitend tegen Tempo B1. Leuk was dat vrijwel de hele C1 was blijven kijken en zij zagen dat de B1 een mooie 14-18 overwinning behaalde! Dus al met al hebben we als Die Haghe gewoon 3 punten van Tempo afgesnoept! Volgende keer (de B1 speelt 12 maart ook weer tegen Tempo) gaan we voor de volle 4 punten.