• Die Haghe behaalt zwaar bevochten punt

• Foto WOS- Martijn Molenaar

• De 3e wedstrijd speelde zich af in ’s-Gravenzande waar ONDO de tegenstander was. Gelukkig mocht er eindelijk weer een “normaal” aantal toeschouwers bij aanwezig zijn en dus was de hal lekker vol met een hartstochtelijk thuispubliek.

Evenwicht
    Het begin van de wedstrijd, en eigenlijk de gehele 1e helft, hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Na de 4-4 na 10 minuten was het Die Haghe wat voor het eerst op 2 verschil kwam, maar de thuisploeg wist dit heel snel weer gelijk te trekken en bleven de doelpunten om en om vallen tot 9-9 in de 19e minuut. Nu was het ONDO wat het verschil naar 2 wist te brengen en kon Die Haghe het tot de rust nog terug brengen naar 11-10 en moest de 2e helft de beslissing geven wie deze tot nu toe spannende pot zou gaan winnen.

Sterk ONDO
    Na de broodnodige rust was het ONDO die sterk uit de kleedkamer kwam en een klein overwicht creëerde met vooral een sterke rebound waardoor zij meer aanvallende schoten konden nemen. Het logisch vervolg was ONDO ongeveer halverwege de 2e helft dit uitdrukte in een 15-12 voorsprong en was Coach Abbenhuis (DH) genoodzaakt tot een time-out om zijn ploeg weer op de rails te krijgen. De “preek” gaf direct effect en niet veel later was Die Haghe met 3 treffers op rij helemaal terug in de wedstrijd en was de spanning voelbaar in de hal. Beide ploegen kwamen niet echt meer tot mooi korfbal maar ontstond er wel een mooie strijd waarbij beide teams tot het gaatje gingen. In de 49e minuut was de stand 18-18 en mocht ONDO gaan aanvallen om de overwinning naar zich toe te trekken maar Die Haghe verdedigde sterk en met nog 25 seconden te gaan zelf nog 1 aanval opzetten. Men wachtte echt tot de laatste seconden maar het schot miste de korf en kwam de eindzoemer en werden de punten dus gedeeeld.

Halverwege
    Die Haghe is nu inmiddels halverwege deze korte competitie en staat aan kop met 5 punten. Echter hebben de andere teams 1 of 2 wedstrijden minder gespeeld maar wanneer deze gespeeld zijn blijft Die Haghe de koploper en heeft dus alles in eigen hand om de promotiewedstrijden te halen. De returnwedstrijden beginnen op 12 maart en dan komt eerst ONDO naar ons toe. De wedstrijd begint om 19.00 uur en roepen wij iedereen op om naar de sportcampus te komen om onze kanjers aan te moedigen.