• Die Haghe wint in slotfase moeizaam van ALO

• Na de lockdownperiode mocht er dan eindelijk weer op wedstrijdniveau worden gespeeld en uitgerekend tegen ALO wat ook de tegenstanders was van de eerste en enige wedstrijd van voor de lockdown. Het KNKV heeft de poule’s onderverdeeld in 2 kleinere poules met een nieuwe promotie/degradatieregeling (zie website KNKV). De vorige wedstrijd eindigde in een gelijkspel en wisten beide teams wat het kon verwachten.

Aftasten
    Het begin van de wedstrijd was het aan beide kanten nog wel aftasten aan elkaar en vooral wennen aan de omstandigheden want het was toch wel warm in de hal van de Sportcampus. De ploegen wisten verdedigend de scores laag te houden en soms ging men door de schotklok heen. Na 15 minuten stond er daarom slechts een matige stand van 3-3 op het scorebord. ALO kwam bij 3-4 voor de eerste keer op voorsprong maar dat bleek achteraf ook de enige keer te zijn. Die Haghe kwam beter in het spel en wist de achterstand naar 6-4 om te buigen en dit verschil tot aan de russtan van 9-7 vast te houden.

Boeiend
    Aan het begin van de 2e helft miste Die Haghe nog wel een strafworp maar had toen wel overwicht en drukte dit uit in doelpunten en bracht het verschil naar 12-8 in de 31e minuut. Door een time-out aan de kant van ALO door coach Mady Tims doorbrak het de flow van de Kanaries en langzaamaan kwam het weer terug in de wedstrijd en 7 minuten later was de stand weer gelijk getrokken naar 13-13 en brak een boeiende slotfase aan. Met nog 10 minuten te gaan was het coach Tim Abbenhuis die wat wissels toepaste en dat wierp zijn vruchten af. Verdedigend werd er nu heel weinig meer weg gegeven terwijl aanvallend de juiste spelers werden vrijgespeeld en de kansen goed afrondden. Met nog 3,30 minuut te gaan was het 18-14 en de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk werd het nog 19-15 en won Die Haghe toch wel moeizaam de eerste wedstrijd.

Op het moment van schrijven was de uitslag van de andere wedstrijd tussen ONDO en REFLEKS helaas nog niet bekend. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen REFLEKS welke om 15.20 uur begint in sporthal De Schilp.