• Het is zo ver! We mogen weer!

  • Zoals eenieder vast weet:
    Vanaf woensdag 26 januari zijn er versoepelingen doorgevoerd in het coronabeleid. Dat betekent ook dat de korfbalcompetitie gaat beginnen. Yes! 

    Nadat er al anderhalve week volop getraind kon worden, is vanaf woensdag 26 januari het spelen van competitiewedstrijden met publiek ook weer mogelijk. Wel is voor spelers en toeschouwers van achttien jaar en ouder het coronatoegangsbewijs verplicht.

    Inmiddels is bekend geworden dat training/spelen na 22.00 uur wel mag, maar publiek dient de accommodatie wel om 22.00 uur verlaten te hebben en ook kantines kennen deze eindtijd.

    Voor de verschillende competities gelden verschillende regels, daarom in het kort:

    Bij breedtekorfbalwedstrijden is het uitgangspunt is dat er op voorhand altijd gespeeld wordt. Dat komt neer op het volgende: 

    -         Wedstrijden worden gespeeld zoals eerder gepland, inclusief midweekwedstrijden.
    -         Wil of kan een van de ploegen niet spelen, dan meld je dat aan de tegenstander en geven beide verenigingen dat door aan KNKV via het formulier “niet gespeelde wedstrijden” https://www.knkv.nl/competition/niet-gespeelde-gestaakte-wedstrijd/

    Via dit formulier kun je aan Team Competitie doorgeven dat een competitiewedstrijd gestaakt is of niet gespeeld wordt. Je dient altijd zelf de tegenstander en eventueel de scheidsrechter(s) en beoordelaar op de hoogte te brengen bij het niet spelen van een wedstrijd. Invullen van dit formulier houdt niet in, dat er geen sancties opgelegd worden […]
    www.knkv.nl
    .

    -          Niet gespeelde wedstrijden worden niet opnieuw ingepland tenzij beide teams de wedstrijd wel willen inhalen. In dat geval kunnen de verenigingen daar onderling een afspraak over maken en de afgesproken datum, tijd en locatie aan het KNKV doorgeven. De wedstrijd zal vervolgens opnieuw worden vastgesteld.
    -         Wanneer er vrije speelronden ontstaan nadat het wedstrijdkorfbal gepland is, mogen deze ook gebruikt worden om breedtekorfbalwedstrijden in onderling overleg in te halen.
    -         Verder gelden alle bepalingen zoals die voor breedtekorfbal van toepassing zijn inclusief de regels ten aanzien van leeftijden.

     De wedstrijden van het nieuwe wedstrijdkorfbalprogramma zijn gebaseerd op de oorspronkelijke poules van 7 of 8. 

    - Deze poules worden gesplitst in twee poules van vier, waarin een hele competitie wordt gespeeld. 
    - Vervolgens maken in beginsel de nummers één uit beide poules in een dubbele beslissingswedstrijd uit wie er promoveert en spelen de nummers 3 en 4 kruislings in een dubbele beslissingswedstrijd voor degradatie. De beslissingswedstrijden spelen we in de weekenden van 9 en 16 april.

    - De nieuwe wedstrijden worden zoveel mogelijk gepland conform het oude programma, zodat er zo weinig mogelijk aanpassing van de zaalruimte nodig is. Ook wordt getracht om in de eerste speelronde op 5/6februari de teams thuis te laten spelen, die volgens het oude programma die ronde ook thuis zouden spelen en liefst ook nog tegen de teams waartegen ze die dag zouden spelen. Op basis van deze uitgangspunten zijn de teams over de nieuwe poules verdeeld.
    - Soms zal er ruimte moeten worden gemaakt door een breedtekorfbalwedstrijd te verplaatsen naar datum/moment waarop er nog ruimte is. Dat kan voor de betreffende wedstrijd zijn, maar ook op andere datum als een breedtekorfbalwedstrijd daar naar toe kan worden verplaatst. Is voorgaande niet mogelijk dan kan het zijn dat als laatste optie een breedtekorfbalwedstrijd uit het programma moeten worden gehaald om het wedstrijdkorfbal afgerond te krijgen. 

    Allemaal heel erg veel plezier,

    Het bestuur