• DIE HAGHE 2 wint knap van KOOG ZAANDIJK

• Die Haghe 2 moest voor hun eerste wedstrijd aantreden tegen het geroutineerde Koog Zaandijk 4 (KZ in rest van verslag) en was ik benieuwd hoe hen dit zou vergaan.

Geduldig
    Al snel bleek dat de routine aan de kant van KZ het rustig aan deed, en dan bedoel ik dat zij niet erg veel loopwerk verrichten, maar gewoon rustig wachtte op de kans voor een schot en dat bleek in het begin de jiste tacktiek en namen een 2-0 voorsprong. Aan de kant van Die Haghe was er wel genoeg beweging maar ook zij zochten geduldig naar de juiste kansen en na 10 minuten was de stand naar 3-3 gelijk getrokken. De doelpunten vielen om en om waarna Die Haghe in de 15e minuut voor het eerst op voorsprong kwam maar moest toezien dat er na 25 minuten toch een 10-8 achterstand was. Echter bllef het veerkracht tonen en bij de rust was de stand met 10-10 weer in evenwicht.

Conditie
    De 2e helft begon Die Haghe het tempo te verhogen en nog meer loopwerk te verrichtten om zo de tegenstander conditioneel te slopen. Toch vielen de doelpunten nog niet en was het KZ wat in de 34e minuut een strafworp miste en de aanval er op van Die Haghe was het wel raak met een mooie doorloopbal.  De verdediging wist de bal snel weer te veroveren en meteen was het voor Die Haghe weer raak alsook de aanval daarop en was het verschil 3 in het voordeel van onze kanaries. KZ kon het echt niet meer bijbenen en Die Haghe profiteerde optimaal,ook nadat KZ in een time-out was gevlucht om de flow proberen te onderbreken, en liep weg naar 10-15. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en speelde Die Haghe souverein de wedstrijd uit. Wel nog even vermelden dat doelpunt 22 van Isabel een schitterend uitgespeelde aanval was. Uiteindelijk werd het 18-22 en kan het terug zien op een prestatie van het gehele team.