• Die Haghe wint en is "HERFSTKAMPIOEN"

• In een zeer regenachtig Nieuw-Vennep wist Die Haghe de laaste wedstrijd van het eerste gedeelte van de veldcompetitie van KIOS ruim te winnen en sluit dit voorlopig af als koploper.

Nat
    Die Haghe speelde, net als de regenbuien, een wisselvallige eerste helft. Niet dat het af en toe droog was, maar de regen kwam soms behoorlijk naar beneden om dan weer iets af te nemen, echter droog werd het gedurende de wedstrijd niet. Kios begon aan de wedstrijd met hun eerste aanval en wisten direct de score te openen waarop Die Haghe in hun eerste aanval ook de korf meteen vond. Hierna duurde het even tot het volgende doelpunt en na 10 minuten stond het pas 1-3.In deze fase wist Kios 2 keer vanaf de strafworpstip niet te scoren. Na de 2-3 volgde een sterke fase van Die Haghe en liep het uit naar 2-8 om vervolgens een iets mindere fase, wat ik wijt aan de toen hevige regenval, en kon het met een 3-10 ruststand naar binnen om de droogte op te zoeken.

Natter
    De 2e helft was het wederom KIOS welke als eerste raak schoot maar Die Haghe wist ook nu weer direct te pareren. Hoewel Die Haghe beter was, werd dit niet echt in de score uitgedrukt want na 45 minuten spelen stond het 4-10 en begonnen de Kanaries iets slordiger te spelen en werden er een aantal onnodige fouten gemaakt waardoor Kios mee kon blijven scoren tot 8-16 in de 53e minuut. De wedstrijd was natuurlijk wel gespeeld maar Die Haghe herpakte zich weer en met soms mooie aanvallen liep het tot vlak voor tijd uit naar 8-20. Het slotakkord was voor Kios en eindigde de wedstrijd in 9-20.

Goede nieuws
    Het goede nieuws was niet dat het na het eindsignaal droog werd, maar het bericht dat Achilles gelijk had gespeeld tegen HKV. Dit betekend dat Die Haghe nu alleen de ranglijst aanvoert gevolgd door Achilles op 1 punt en ZKV op 2 punten. Zij gaan uitmaken wie er na de zaalcompetitie de kampioen gaat worden.

Zaal
    Nu gaan zij zich tijdens de Haagse Korfbal Dagen voorbereiden op de zaalcompetitie wat een nieuwe uitdaging wordt met tegenstanders welke bijna alleen maar uit de regio komen. Hierover zal ik later in een voorbeschouwing, welke ik voor deze wedstijd tegen KIOS helaas geen tijd voor heb gehad, mijnlicht over laten schijnen.