• Die Haghe 2 magistrale winst tegen ZKV 2

• Voor Die Haghe 2 stond vandaag, na vorige week van het geroutineerde KVS 4 verloren te hebben, de belangrijke wedstrijd tegen koploper ZKV 2 op het programma. Bij winst zou het de koppositie overnemen en met een heerlijk zonnetje aan de hemel zou het een geweldige wedstrijd voor Die Haghe 2 gaan worden.

gehaast
    Hoewel ZKV als eerste scoorde, antwoorde Die Haghe direct met 3 treffers op een rij. Hierna vielen de doelpunten om en om en speelde Die Haghe soms wat te gehaast en probeerde de coaches het team het team tot rust te manen wat overigens nog niet altijd lukte. Na 10 minuten stond het 6-4 en miste ZKV een strafworp wat zij nog 2 keer zouden doen deze wedstrijd en vanaf dit moment kwam er meer rudt in het spel aan Haagse zijde en dat wierp zijn vruchten af en liep het weg van de tegenstander en stond er bij rust een mooie 11-6 voorsprong op het scorebord.

Rustig
    Ook de 2e helft was het ZKV wat als eerste de korf wist te vinden, maar ook nu wist Die Haghe met 4 doelpunten op rij te pareren en leek de wedstrijd al gespeeld omdat bij ZKV langzaam de koppies gingen hangen. Die Haghe speelde gewoon lekker door en zag het publiek af en toe een paar hele mooie doelpunten. Halverwege was het 16-9 en Die Haghe gaf nog maar eens gas en binnen 3 minuten lagen er alweer 4 in. Nu was de winst definitief binnen en uiteindelijk een hele mooie 22-13 eindstand was het gevolg.

Koploper
    Door deze overwinning is Die Haghe nu de koploper en volgen ZKV en Achilles, wat van KVS wist t winnen op 1 punt, KVS staat daar weer 1 punt achter. Maassluis is na de winst op HKV nu de beste van het rechterrijtje en boekte VEO de eerste overwinning op KIOS wat nu nog puntloos is. HKV staat nog net boven VEO.