• BAM! Een klinkende 16-12 overwinning!
 • Op deze frisse zaterdagmorgen was de spirit en de voorbereiding goed. Je zag dat de ploeg er klaar voor was om na de eerste twee gewonnen punten van vorige week, die trend nog even door te zetten. De scheidsrechter wenste vooraf alle spelers, coaches en publiek een leuke wedstrijd toe. Ook hij had er zin in. Wel had hij mij vooraf ingefluisterd dat hij “niet genoemd hoefde te worden in het verslag”, Well…al heb ik er nu toch wat zinnen aan besteed, ik verklap zijn naam niet. Dus ik heb me aan mijn woord gehouden hè scheids? 😊

  Met Maurice als gelegenheids-coach naast de immer fanatieke en enthousiaste Tim en Kirsten, gingen we van start. Het zou een Sean-Daantje wedstrijd worden. (Sorry Daan, maar een “Daan-Seantje wedstrijd” KLINKT nou eenmaal minder lekker….). “Sean-Daantje”, niet omdat het zo’n leuke combi is want ze speelden niet samen in een vak, maar omdat zij met z’n tweeën bijna 70% (!) van de doelpunten aan Die Haghe zijde voor hun rekening zouden nemen.
  Tygo, Eloïn en Esmee uit de B2 zaten op de bank (bedankt Esmee!) en Daan, Timo, Yitte en Alyssa zorgde direct voor gevaar in de eerste aanval, vooral door mooie diepe ballen (o.a. Alyssa die Timo vanuit de ruimte met een wereldbal richting korf stuurde, maar ook supermooie Alyssa-Yitte acties, die meiden liepen de benen uit hun lijf) maar helaas werd het vak niet beloond met een doelpunt. Die viel in de eerste aanval van Valto, een droog schot: 0-1. Daan versierde een strafworp omdat hij flink gehinderd werd tijdens het nemen van een doorloopbal: 1-1.

  Vrij snel kwam Valto weer op 1-2, weer een droog schot. Ook dat zou, net als vorige week, het soort doelpunten zijn van de tegenpartij: simpele schoten, die soms gewoon moeilijk tegen te gaan zijn. Wat dat betreft tekent dat onze verdedigende kwaliteiten! Wij daarentegen scoren zo veel meer uit mooie korfbalacties. In totaal kwamen 2 doelpunten uit een strafworp, 2 uit een vrije bal, 3 uit een (kort) schot , 2 uit wegtrekacties na een schot (de specialiteit van Sean) en maar liefst 7 doelpunten uit een mooie doorloop. En dan te bedenken dat er nog 3 strafworpen gemist zijn in de wedstrijd…
  Maar goed, terug naar de 1-2. Elisa lijkt zich verstapt te hebben en valt uit. Het is Kisten die eigenhandig Elisa optilt en naar de kant draagt (powervrouw!). Eloïn vervangt Elisa.
  Valto is aan zet, maar Rona onderschept de bal bij het uitwerken en brengt Julian in stelling: 2-2

  Via 2-3, werd het 3-3 (doorloop Daan) maar meteen weer 3-4. De 4-4 kwam van Rona, die na een supermooie dieptepass haar specialiteit laten zien, zo’n heerlijk kort schot die je eigenlijk al telt voordat hij door de korf is.
  Daan krijgt wederom een strafworp (5-4) en nadat Valto 5-5 maakt is het Sean met een van zijn bekende afvang-wegtrekbal: 6-5.
  Daarna had Sean nog veel mooie ballen, een superfly doorloopbal rolde er net uit, en ook Julian maakte er een spektakel van. Een schot tegen de voorkant van de korf, om daarmee expres zijn tegenstander in de luren te leggen (toch Juul?) waardoor hij zichzelf weer aangaf en nog een klein schotje kon nemen. Helaas mis. Sean wederom op de doorloop, was sneller dan zijn schaduw (dank moeders op de bank voor de inspiratie :-) en liep de korf eigenlijk al voorbij voordat hij überhaupt de bal omhoog kon krijgen. Maar goh wat hadden we een kansen!
  Valto bestrafte het niet afmaken van de kansen: 6-6. Maar Timo zetten Die Haghe met een prima vrije bal op 7-6 en zo gingen we met een (zij het kleine) voorsprong de rust in. Moet nog even genoemd worden dat vlak voordat het rustsignaal klonk, Julian nog even een showtje weggaf voor het publiek met een hink-stap-sprong-koprol of…ja nou ja zoiets (HOE dan Julian? 😊)

  Na rust kon Elisa gelukkig weer terugkeren tussen de lijnen. En op dat moment begon het Sean-Daan verhaal pas echt. Jammer genoeg konden we alleen nog geen gaatje slaan omdat een doelpunt van ons meteen een Valto doelpunt tot gevolg had.
  Eerst Daan met een mooie doorloop: 8-6. Het was Yitte die Daan goed aanvoelde.
  Valto 8-7….Valto kreeg direct daarna weer een superkans, maar het was Timo die die kans om zeep hielp door op het juiste moment de bal weg te tikken. Pfoei!
  Sean doorloop: 9-7
  Valto: 9-8…
  Daan klein schotje (na perfect voorwerk van Timo): 10-8
  Valto: 10-9
  Sean doorloopbal: 11-9 (hij nam er twee, de een nog mooier dan de ander, de eerste een fraaie one-hander ging mis, maar de tweede – Rona en Elisa speelden zeer sterk in de ondersteunende rol – nam hij met twee handen bovenhands. Geen makkelijke bal, maar daarom des te mooier.
  Maar toch weer Valto: 11-10

  De verdediging verzette vervolgens bergen werk: veel onderscheppingen door Sean, Elisa en Rona. En dan Julian, die zijn heer tot twee keer toe heerlijk blokte (KABAM!). Dit vak stelde de aanval echt in staat om door te pakken. En dat deden ze. Weer Daan met een soort doorloopbal/lopje/one-hander…geen idee hoe de bal te omschrijven, maar hij ZAT: 12-10. Ook in dit vak waren de dames ijzersterk, Yitte en Alyssa brachten Daan en Timo steeds maar weer in scoringspositie.
  Maar weer pareerde Valto: 12-11. Het bleef toch wel een heel erg spannende wedstrijd zo hoor!  We waren beter, maar ja…aan de eindstreep telt alleen “meer doelpunten dan de tegenstander” nietwaar? 
  Gelukkig was daar weer Sean. Hij dacht vast “wat Daan kan, kan ik ook”, en met een minstens net zo’n ingewikkelde doorloopbal zette hij 13-11 op het bord.
  En toen gaf Valto niet thuis! En wij? Wij hadden Timo. Hij scoorde tweemaal achter elkaar (waaronder weer een mooie vrije bal) en hij zorgde voor de welverdiende 4 verschil:  15-11.  Het zat er de hele wedstrijd in, maar als het dan ook zo uitpakt, dan voelt dat ZO fijn!
  Valto sputterde nog heel even tegen maar Sean zette met zijn 5e doelpunt van de dag de eindstand op het bord: 16-12.

  Een supermooie uitslag! En heel erg verdiend door de ploeg. De mannen waren vandaag de doelpuntenmakers (op een van Rona na), maar die mannen…die konden deze ballen maken door AL het harde werken van de meiden. Dus bij deze, een HEEL GROOT schouderklopje voor jullie hoor meiden! Het was teamwerk, op en top. En nu staan we gewoon op 4 punten..LEKKERRRRRRRRR!!!!

  Op naar volgende week, Maassluis uit. LET’S GO FOR IT!