• C1; We zijn van de nul af!
 • Jaaaaaaaa!!!! We zijn van de nul af! Lekker twee dik verdiende vette punten verdiend vandaag!

  Bij deze wedstrijd in Barendracht werden de ouders, coaches en bankzitters heerlijk verwend met een mooi nazomer zonnetje. Op de bank deze wedstrijd Rona en Daan, samen met Finn en Lisa (top dat jullie op jullie vrije zaterdagochtend mee zijn gegaan!). Daan zat er ogenschijnlijk wat ongeïnteresseerd bij, met z’n badslippers aan…maar niets was minder waar. Het was puur team belang. Sean had namelijk twee linkerschoenen in zijn tas zitten, en om te voorkomen dat hij de hele wedstrijd alleen maar linksaf zou gaan, heeft Daan zijn schoenen maar ter beschikking gesteld 😊

  Mooi opgelost, al realiseerden we wel dat de broer van Sean als reserve bij de A1 waarschijnlijk alleen maar rechtsaf kon gaan…

  Sean, op Daan z’n schoenen, begon eerste aanval samen met Eloin, Elisa en Julian. Verdedigend waren het Tomi, Tygo, Alyssa en Yitte die meteen de bal onderschepten.

  Het eerste schot van Elisa in de aanval ketste er net uit, en een doorloopbal van dezelfde Elisa werd overgenomen door de andere dame. Maar gevaarlijk waren we! Nadat Jitte lekker fel in de verdediging de bal onderschepte, was het Julian die van ver de 0-1 binnen schoot.

  Meteen de aanval erop maakte Vitesse 1-1 door een verdwaald afstandsschot. Klinkt onaardig om te zeggen, maar gaandeweg de wedstrijd bleek dat dit slechts 1 (van de in totaal 2) afstandsschoten van Vitesse was die erin viel. Althans, van de eigen spelers.  Zoals wij Finn en Lisa hadden gestrikt om ons te helpen om de broodnodige punten binnen te slepen, zo deed Vitesse dat ook. En die heer zou in zijn eentje alle doelpunten in de tweede helft voor z’n rekening nemen.
  Toen versierde Timo een vrije bal door een van zijn befaamde kruip-door-sluip-door acties. Er was een dame geblesseerd geraakt, dus het duurde even voordat hij de vrije bal mocht nemen. Kom, zei Eelco, neem er vast n paar! De eerste ging ruim mis…zo die hebben we maar vast gehad was de conclusie 😊. Helaas ging de “echte” ook mis, al liep zijn heer echt wel te vroeg in. Maar goed, no points. Nog steeds 1-1.
  Julian was lekker aan het onderscheppen in de verdediging, en Timo kreeg in het andere vak wederom een vrij bal. BAM, dit keer wel lekker raak. 1-2.
  Het was geen doelpuntrijke eerste helft, maar het was wel vermakelijk. Tygo dacht, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan en schoot vanaf de zijlijn. Dat was toch echt wel een beetje ver. Sean blokte zijn heer op een vrije bal (altijd lekker!) en de aanval mocht weer aan de bak. Het was ietwat statisch, maar met Yitte in de aangeef en Alyssa in de vang kwam het goed. Een mooie wegtrekker van Alyssa, goed gezien van Yitte: 1-3.
  Finn ging ondertussen vast warmlopen, en Vitesse reageerde meteen een goede (en lange) heer in te brengen tegen Julian.
  Na een sprong duel tussen Alyssa en Timo in de verdediging (jullie horen bij elkaar hè?! Ik zal dan ook niet verklappen wie dit sprong duel won) verving Finn Julian om tegen de troef van Vitesse te spelen. Meteen volgden een aantal heel sterke aanvallen, maar helaas werd dat niet beloond met een doelpunt. Wel stond Finn z’n mannetje in de aangeef waardoor Elisa met een doorloopbal de 2-4 op het scorebord kon zetten. Het waren nog een paar spannende minuten eind eerste helft, maar gelukkig gingen we de rust in met 2 punten voor.
  Na rust gingen we een soort zakdoekje leggen met schoenen. Sean moest zijn schoenen terug aan Daan geven en Tygo werd verzocht zijn schoenen weer aan Sean uit te lenen. Dat moment was er wel een van hogere wiskunde, want naast tactische korfbalzaken moest er ook op leeftijden gelet worden. Qua compensatie moet het wel blijven kloppen, want anders komen we in een situatie waar Maassluis C1 in zit, waarschijnlijk minder goed in wiskunde met als gevolg dat zij op dit moment op -2 staan…
  Maar het huiswerk was gedaan en Daan verving Tygo.  Daan stond meteen paraat om Yitte een mooie doorloopbal te laten scoren: 2-5. Dit ging er veelbelovend uitzien!
  Onderschep-koningin Rona werd ingebracht en samen met Alyssa, Daan en Timo werden leuke aanvallen gespeeld. Vooral door acties van Daan werd Timo mooi vrijgespeeld (weer een leuk koppeltje: Daan en Timo) maar helaas kreeg Timo de bal niet door de korf. Het was vandaag ook niet echt “nodig” en ik weet zeker, als het erom spant dan vallen ze erin Timo!
  Vitesse mocht de bal uitwerken. Nou daar gingen wij wel eens een stokje voor steken. Heel veel loopwerk, focus en energie gooiden we erin, maar het werkte! Timo was degene die zijn hand ertussen kreeg en Alyssa maakte met een schijnbaar gemakkelijke (maar volgens mij heel moeilijke) omdraaibal de 2-6.
  Finn en Sean hadden mooie acties samen in de aanval en de scheidsrechter floot voor een vrije bal. Nou, zeiden de coaches, dat had toch een strafworp moeten zijn dan… Ja oké, je hebt gelijk, Ik maak er wel een strafworp van, aldus de scheidsrechter. Bijzonder! Haha Maar ach, Finn is de rotste niet en nam ipv een vrije bal de strafworp keurig en zette 2-7 op het bord. Vitesse had tot op dat punt nog geen doelpunt gemaakt na rust! Die kwamen er pas nadat Sean er met een vrije bal 2-8 van had gemaakt.
  De troef van Vitesse scoorde tweemaal: 4-8. Daardoor moest hij gaan verdedigen, maar om een lans te breken wisselde Vitesse dubbel door zodat hij in de aanval tegen Daan kwam te staan. Zijn eerste actie was meteen gevaarlijk, maar Timo stond als achterwacht paraat.
  Hij wist er nog wel een keer van afstand te scoren (5-8) maar eigenlijk was de wedstrijd wel gelopen. Zeker toen Lisa nog in het veld kwam en zij met een mooie doorloopbal de wedstrijd in het slot gooide: 5-9.
  Mooie punten! Toch was de ploeg niet uitzinnig na de wedstrijd, waarschijnlijk omdat er toch best wat druk op stond, we wilden en moesten punten pakken vandaag. Maar jongens en meiden, wees trots op jezelf. Jullie zijn vandaag beloond voor hard werken en dat hebben jullie verdiend!
  Volgende week krijgen we Valto thuis op bezoek. Een tegenstander die we al een keer gezien hebben in de voorbereiding (met HEEL veel wind en weinig doelpunten, volgens mij werd het toen 4-4), maar komende week gaan ze een ander Die Haghe zien dan in die wedstrijd. We gaan ze een poepie laten ruiken!