• Wedstrijdverslag Die Haghe C1 – Avanti C1

• Hoe leuk is het om dit verslag te beginnen met waar ik in het vorige verslag geëindigd was!

Het derde doelpunt aan Die Haghe zijde kwam namelijk weer uit een “Rona-Timo’tje”, een mooi doelpunt van Rona. Ja oké…het was het derde doelpunt, eerlijk is eerlijk. Maar het was wel in de eerste minuten van de wedstrijd 😊.
    Dan toch maar even terug naar het ECHTE begin. Eloïn en Tycho stonden reserve (lekker voor Eloïn zodat zij nog even kon uitpuffen na de wedstrijd ervoor met de D1 mee te hebben gedaan).
    De eerste aanval met Sean, Timo, Yitte en Rona was meteen gevaarlijk. Avanti ging vanaf de eerste minuut vol op de ballijn verdedigen, dus spurtte Timo er vandoor en Sean – die altijd een lekkere dieptepass in de vingers heeft – gaf hem een doorloopbal vanuit de ruimte. Helaas ging deze mis, maar het was een mooie actie en dit stond eigenlijk wel als voorbeeld van een heel leuk eerste stuk van de wedstrijd. Avanti opende de score, maar wederom een diepte pass van Sean zette Rona vrij en zij was koel-als-altijd. 1-1.
    Het andere vak (met Alyssa, Elisa, Julian en Daan) ging door met mooie acties, en Daan kwam sterk in de aangeef om Alyssa met haar snelheid een doorloopbal te laten scoren. 1-2.

Direct daarna werd het 2-2.
    Timo en Sean konden elkaar goed vinden deze wedstrijd, met veel wegtrekballen en diepte passes. Helaas alleen geen doelpunt. Wel kwam het “Rona-Timo’tje” uit deze aanval, waar ik het verslag mee begon. Na deze 3-2 werden we wat slordig in het uitwerken van de bal, en Avanti maakte dat meteen af 3-3.
    Daan wist een frommel-doorloopbal in de korf te krijgen (vraag me niet hoe, maar het doelpunt telde) maar weer was het meteen Avanti die pareerde: 4-4.  En weer hielpen we Avanti meteen weer in het zadel door wat slordigheidjes 4-5.
    Daarna ging het ineens hard met Avanti. Eigenlijk spelen zij een simpel spelletje: rondspelen, bal naar (meestal) een dame achter de korf en BAM doelpunt. Gossie wat waren zij zuiver op die ellendige schotjes van achter de korf vandaan. En dan wordt korfbal ineens een heel simpel spelletje. Gewoon schieten en scoren. En daar doe je op dat moment weinig tegen.
    Van 4-5 werd het 6-12. Doelpunten aan Die Haghe zijde kwamen uit handen van Daan (een mooie doorloop, met dank aan Elisa) en van een hard werkende Yitte. Sean had weer een superpaas op Timo, maar helaas was hij minder doeltreffend dan hij ongetwijfeld had gewild. Er waren deze wedstrijd sowieso veel leuke Sean-Timo balletjes (hmmm zou Rona nu jaloers worden? Haha grapje hoor). 6-12 was de ruststand.
    Kort na rust kwam Tygo Julian vervangen. Het was Daan die de 7-12 maakte, weer een doorloopbal. Het was verdedigd, of het was een strafworp, er klopte een hoop niet maar de scheidrechter vond het een prima bal en floot gewoon door voor een doelpunt. Nou ja oké dan. De scheidsrechter had sowieso een niet heel sterk optreden. Vooral in de tweede helft waren er wat vreemde beslissingen. Niet dat hij partijdig was hoor, zeker niet, maar hij floot af en toe wat warrig. Ach, die man probeerde uiteraard zijn stinkende best te doen, maar soms leidt dat toch even tot wat frustrerende reacties in het heetst van de strijd.
    Eloïn moest pechvogel-Elisa nog even vervangen 10 minuten voor het einde van de wedstrijd, zij kreeg een bal op haar vinger en had erg veel pijn (sterkte Elisa!). Maar de wedstrijd was wel gelopen en Eelco zei terecht tegen de ploeg dat verliezen van deze goed-schietende ploeg niet erg is, maar we moeten wel blijven knokken. En dat deden ze, tot het eind. De scheidrechter floot af bij een eindstand van 8-17.
    Ik moet eerlijk bekennen dat ik – al schreef ik de hele wedstrijd mee – niet meer kan terughalen van wie het laatste doelpuntje was aan Die Haghe zijde… maar volgens mij mis ik ergens Timo…Die heeft nog een strafworp verzilverd na een mooie actie. Dus Timo, bij deze krijg jij het laatste doelpunt toebedeeld!
    Toch moet nog even gezegd worden (en dan heb ik even tijdens dit verslag zitten rekenen), de einduitslag was 8-17. De ruststand was 6-12. Dus ja, helaas maar twee doelpunten van Die Haghe na rust, maar er ook maar 5 tegen…om af te sluiten met een positieve noot, dat zijn wel betere cijfers!

Na vandaag wachten ons drie wedstrijden tegen ploegen uit het onderste deel van de poule, waar wij ook zitten. Ik voel het aan mijn water dat we in die wedstrijden weer een beetje vertrouwen gaan terugkrijgen. De ploeg verdient dat ook zo! Come on guys, laten we knetterhard blijven werken dan komt de vorm vanzelf weer terug!