• Van de voorzitter: 26 september 2021
  Afgelopen zaterdag kwam stadsgenoot Achilles op bezoek. In een gezellige ambiance kreeg het publiek twee wedstrijden te zien. Voor zowel het tweede als het eerste waren de wedstrijden beladen, een echte Haagsche derby dus. Die Haghe trok tweemaal aan het langste eind en dus bleven de punten in de Baambruggestraat. Voor de verdere analyse zal Willem Kipp ongetwijfeld van zich laten horen.
  Komend weekend weer een Haags feestje, ditmaal met HKV/Ons Eibernest. We hopen wederom op mooie korfbalwedstrijden!
  Uiteraard gebeurde er meer: er was de week van de scheidsrechter. Op ludieke wijze werden alle scheidsrechters bedankt voor het soms ondankbare werk wat ze verrichten. Het is en blijft noodzakelijk om te blijven investeren in deze functie. Zonder scheidsrechters wordt het lastig korfballen. Nogmaals dank namens alle spelers!
  We zijn ook gestart met een verplichte barbezetting. Wat mij opviel was dat er vele nieuwe gezichten achter de bar waren die het ook nog leuk vonden om een bardienst te draaien. Dit moet een positieve impuls geven. We kunnen nog steeds meer vrijwilligers hiervoor gebruiken. Geef je op!
  Wat er ook weer opgepakt wordt is de grote clubactie. Op de site valt de nodige informatie te lezen. Je helpt je club hier (financieel) mee. Op 4 oktober is er het voorzittersoverleg, ditmaal bij Die Haghe. Dit is een platform waarin de voorzitters van de Haagsche korbalclubs diverse onderwerpen bespreken, kennis uitwisselen en daar waar mogelijk de samenwerking opzoeken. Als hier bijzonderheden uit voortkomen zal ik hierover publiceren.
  De club draait op volle toeren en dat is goed om te zien. Een dag zoals afgelopen zaterdag bewijst dat we met elkaar tot grote dingen in staat zijn. Vele vrijwilligers die op wat voor manier dan ook een bijdrage leveren op zo'n dag. Soms hard werken maar vooral ook genieten van dat wat het verenigingsleven oplevert: plezier en samenhang. Laten we vooral doorgaan op de ingeslagen weg, soms met teleurstelling en tegenslag maar bovenal met passie en plezier!
  Tot zover.
   
  René Benning