• Voorbeschouwing Die Haghe - Achilles zaterdag 25 september

  • Evenals voorgaande jaren ga ik weer proberen een voorbeschouwing op de wedstrijden van de Die Haghe te maken. Echter niet meer van de hele poule maar alleen onze wedstrijden. Inmiddels zijn er 2 wedstrijden gespeeld en dit is voor Die Haghe succesvol geweest met 2 overwinningen.

    In deze poule, 1e Klasse 1-D, zijn Die Haghe, Achilles en ZKV nog ongeslagen en is de wedstrijd van komende zaterdag een mooie graadmeter hoe het team van Tim Abbenhuis er voor staat. Dat het een lastige wedstrijd gaat worden staat wel vast, want Haagde derby's zijn altijd iets aparts waarbij lekker veel publiek aanwezig zal zijn. De laatste seizoenen zijn zij elkaar al diverse keren, zowel veld als zaal, tegen gekomen en weet men veel van elkaar. Beide teams zijn nogal gewijzigd ten opzichte van voor de coronaperiode en is er aardig verjongd. Echter zijn deze spelers in de jeugd ook regelmatig elkaars tegenstander geweest en dus ook op de hoogte hoe deze spelers in elkaar steken.
    Die Haghe begon met een ruime overwinning op KIOS om vervolgens vorige week pas in de slotfase het verschil tegen Apollo te maken, terwijl Achilles eerst tegen de Eibers en vervolgens Maasluis wat moeilijkere wedstrijden speelde maar dus wel de winst naar zich toe trokken.
    Beide hebben dus gewonnen en zal het de vorm van de dag zijn dat bepalend gaat worden. Wanneer ik kijk wie de meest scorende spelers zijn valt op dat zowel Die Haghe als Achilles veel verschillende scorende spelers hebben, Echter bij de laatste wedstrijd waren Eva Korporaal (DH) en Joel Sanches (Ach) het beste op schot.
    Deze wedstrijd staat natuurlijk garant voor veel strijd, passie en soms lekker fysiel spel maar met respect voor elkaar en dat hoort bij een Derby. Scheidsrechter Peters zal er denk ik zijn handen aan vol hebben maar ik vertrouw er op dat dat wel lukt.

    Vooralsnog lijkt het prima korfbalweer te gaan worden dus niets staat in de weg voor een heerlijke wedstrijd. Iedereen is welkom maar hou je nog wel aan de geldende maatregelen (zie elders op de site) en wens ik iedereen veel plezier.

    En oh jaar mijn voorspelling van de wedstrijd?

    Het zal lang gelijk opgaan met dan weer Die Haghe en dan weer Achilles op voorsprong maar mijn verwachting moet toch zijn dat Die Haghe uiteindelijk de overwinning gaat pakken.
    Willem