• C1 wint NK Beachkorfbal 2021

  • Die Haghe C1 heeft het seizoen geopend met winst op het NK Beachkorfbal.
    Om 10:45 vertrokken we op de fiets met ouders, coaches en spelers bij Die Haghe. Windje tegen dus dat was ff afzien. Vooral het heuveltje op bij de Nieboerweg was ff pittig.
    Eenmaal op het strand aangekomen merkten we dat de sfeer er al goed in zat. Lekker muziekje, zonnetje en veel teams waren zich al aan t voorbereiden.
    Bij Beachkorfbal wordt er 4 tegen 4 gespeeld. En aangezien we met 4 heren en 4 dames waren konden we lekker door wisselen, want dat mocht onbeperkt. Ook 2 leuke spelregels waren uit beweging schieten is nooit verdedigd en de 2-punter.... vanaf eigen helft scoren of vanuit een vakje in de hoek van het veld leverde 2 punten op. Ook op het strand was er een flinke wind dus dat maakte het van afstand schieten wel extra lastig. 
    1e wedstrijd tegen Fortuna. Leuke pot. Die Haghe duidelijk de betere partij wat resulteerde in een 4-0 overwinning.
    2e wedstrijd tegen Luno. Iets te groot krachtsverschil…
    Toen het eenmaal 7-0 stond maakten de kinderen er een showtje van. Allerlei trucjes werden geprobeerd en natuurlijk de 2-punter proberen te maken. Helaas lukte dat niet. Wel scoorde onze nieuwe aanwinst Daan nog wel door na een mooie pirouette gelijk te schieten.
    Eindstand werd 9-0.
    3e wedstrijd tegen de Korfrakkers… ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar het was een hele leuke sportieve ploeg. Helaas was ook hier het krachtsverschil iets te groot. In deze wedstrijd hebben de kinderen ook veelvuldig de 2-punter gezocht maar ook in dit keer wou dat niet lukken.
    Eindstand 14-0
    De laatste poulewedstrijd moesten we tegen Sporting Delta. Gelukkig was dit een gelijkopgaande wedstrijd. Die Haghe ging wat slimmer met de wind om, door vooral vanuit de juiste positie te schieten en te temporiseren toen we wind tegen hadden.
    De overwinning kwam nooit in gevaar. Een duidelijke 3-0.
    Dus werden we 1e in de poule met een prachtig doelsaldo van 30 voor en 0 tegen.
    In de finale moesten we tegen Nieuwerkerk. Zij hadden in hun poule ook alles gewonnen. Dus we wisten dat we aan de bak moesten.
    1e helft windje tegen. Met 2 snelle counters stond Nieuwerkerk met 2-0 voor bij de rust. Geen paniek, want we wisten dat de meeste doelpunten met wind mee werden gemaakt. Vlak na rust maakte Elisa er 2-1 van. En niet veel later, ja daar was hij dan. Een schitterende 2-punter van Sean. Heel het toernooi  lukte het niet maar op het moment suprême dus wel. Daarna speelden de kinderen heel volwassen de wedstrijd uit. 
    Eindstand 3-2.
    Iedereen blij en trots op deze mooie prestatie. Maar bovenal hebben we heel veel plezier gehad deze dag.