• Dagboek wereldreizigers Die Haghe Kamp (deel 3)

  • In de nacht ging het vliegtuig van Europa naar Amerika. We kwamen in de ochtend aan met heerlijke Mexicaanse muziek. En we hadden een jarige, namelijk Lisa. Na een heerlijke traktatie begonnen we aan Ticket to ride. Op het veld van het kamphuis waren verschillende spelonderdelen. De Mexicaanse zon zorgde voor lekker temperatuurtje. De groepjes moesten bij de verschillende kleuren opdrachtjes doen en konden daarmee punten verdienen. In de middag gingen de pupillen het populaire oasespel doen. Dit spel doe je met 2 teams. Beide teams hebben een oase. Je wint het spel  door de oase te vinden. De oase moet beschermd worden. Dit doen de dieren. De kinderen krijgen een kaartje met het volgende dier: leeuw, tijger, zebra, hert, haas, muis, mier. Elke voorgaande rang is hoger dan de volgende, alleen de mier kan de olifant verslaan. De kinderen van de verschillende teams moeten elkaar tikken. Wie de hoogste rang is heeft gewonnen en krijgt het kaartje van het andere team en die moet weer een nieuw kaartje halen. Als je lang alle dieren houdt, dan heb je meer kans om de oase te beschermen.

    De aspiranten deden levend stratego. Dit is hetzelfde principe, maar dan met figuren uit het leger. En het doel is om bij elkaar de vlag te veroveren. Na een heerlijk Mexicaans diner, was er in de avond een spokentocht. In heb bos waren allemaal rare figuren. Het was spannend maar wel leuk.


    De laatste dag kwamen we aan in Afrika. In de ochtend deden alle kinderen samen gold rush. Met een startkapitaal van 100 dollar starten zij het spel. Daarna konden zij ook geld verdienen door via een routekaart door Afrika op zoek te gaan naar de handelaren in het bos en daar met dobbelstenen te gooien. Van het geld dat werd verdiend, konden benodigdheden worden gekocht om de mijnbouw op te starten. Om in je mijn goud te kunnen delven, had je minimaal een eigendomsbewijs, stuthout en gereedschap nodig. Het team dat aan het eind van het spel de meeste goudklompjes had was de winnaar.
    In de middag was het jaarlijkse NK eieren gooien. De winnaars van dit jaar waren Niels en Julian. Een lekkere Afrikaanse maaltijd stond er op het menu. De shoarma was weer lekker. Vanavond de bonte avond en morgen weer richting Den Haag. Het was een super mooie reis om de Wereld.