• Dagboek wereldreizigers Die Haghe Kamp (deel 2)
  • Na een goed vlucht in de nacht met weinig turbulentie kwamen we aan in Europa, lekker dicht bij huis en zonder tijdsverschil. De zaal was weer omgeturnd in Europese sfeer. De pupillen begonnen de dag met een spel in het bos. Hier was de strijd van de Romeinse goden. Er waren 2 Romeinse Goden Vulcanus en Neptunus. Zij waren in strijd met elkaar. De pupillen van Die Haghe waren gevraagd om te helpen in hun strijd. Zij moesten helpen om de Romeinse God van de tegenstander te verslaan door de flessen levenswater om te gooien. Beide teams hadden een Romeinse God in een gebiedje staan. Hier stond ook de fles met water. De kinderen van het andere team probeerden om die fles om te gooien door met een bal op de fles te mikken. De Romeinse god mocht die fles bewaken. Die moest ervoor zorgen dat de fles niet leeg gegooid werd. De aspiranten hadden een Italiaanse sportochtend. Zij deden: Ultimate Pizza, Memori Gelati, Rapina alla bandiera, Tirare Spaghetti en Linea Aqua.

  • In de middag gingen we een reis om de Wereld maken. Er was een route en daar waren allerlei opdrachten. In Azië kwamen we langs een kraanvogel en werd er “sushi’ gegeten. In Afrika werd een pyramide gebouwd en in Australië werd er een HAKA verzonnen. Bij de Noordpool moest je op ijsschots lopen en in Amerika werd popcorn gegooid. En zo waren er nog heel veel meer opdrachten. Na weer een heerlijke avondmaal (Pasta Bolognese) begon de spelshow Ik hou van Italië. Vier teams streden tegen elkaar door middel van een aantal kleine spellen die plaats vonden in het Colosseum.
    De aspiranten eindigden de Europese tour met Italiaanse fobieënspel. Er waren in het bos allemaal mensen met een fobie, denk aan iemand die bang is dat de toren van Pisa omvalt of iemand die bang was dat de slierten van de spaghetti braken. Ook was er iemand bang voor de kleuren van de Italiaans vlag en een ander was bang dat Matthijs de Ligt hands maakt bij Juventus. De groepjes moesten die mensen zoeken en via een opdrachten konden zij deze mensen van hun fobie genezen. 

  • De nacht had wel iets van turbulentie, maar was wel te doen. We kwamen de volgende dag aan in Azië. Via een mooie boswandeling gingen we gingen naar het dorp. Daar deden we een vossenjacht. Er waren internationale vossen in het dorp. Het Aziatische eten was ook echt heerlijk. Lekkere nasi met saté. Vanavond gaan de pupillen het Olympische-geluidenspel doen en de aspiranten het Ninjaspel tegen de leiding.