• Hoe staat de jeugd ervoor
 • van uw jeugdreporter

  Zoals nu wel voor iedereen duidelijk zal weszen ligt het korfbal door het coronavirus weer op zijn gat en dus een mooi moment om te kijken hoe onze jeugd het tijdens de najaarscompetitie heeft gedaan. Bij de wedstrijdsport zijn er 6 wedstrijden gespeeld en dit zal naar verwachting na de zaalperiode, er van uitgaande dat deze wel gespeeld gaat worden, worden vervolgt. De breedtesport heeft hun competitie wel af kunnen maken en zij worden na de zaalperiode weer in andere poules ingedeeld.

 • Bij de breedtesport vielen er 3 kampioenen te begroeten. De F1, E3 en B2 wisten de titel te bemachtigen. Voor de overige teams bleek dat er bij hen in de poule 1 of 2 ploegen iets te sterk waren en dus waen er voornamelijk 3e plaatsen weggelegd voor onze jonge kanaries. De wedsrijden die ik gezien heb geven echter genoeg aanleiding om het in de zaal beter te gaan doen.

 • In de wedstrijdsport zijn er 4 jeugdteams aktief en hier staan de A1 (overgangsklasse), C1 en D1 (beide hoofdklasse)  op een mooie 3e plaats. De B1 (hoofdklasse) doet het net iets beter en staat op een gedeelde 2e plaats. Bij de wedstrijdsport spelen er overigens 8 teams in een poule.

  Al met al doen onze jeugdteams het dus redelijk tot goed tot uitstekend en ben benieuwd of het tijdends de zaalcompetitie beter zal gaan. Hopelijk mogen we half november wel weer spelen, en het liefst met publiek, maar dat valt allemaal nog te bezien.
  Gelukkig mag er de komende 4 weken wel getraind worden dus komen jullie denk ik goed voorbereid naar de 1e zaalwedstrijd toe.

  Denk aan elkaar en blijf veilig !!