• UPDATE CORONAMAATREGELEN (13 oktober 2020)
 • Dinsdagavond zijn de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus aangekondigd. En zoals werd verwacht, die zijn ingrijpend. Niet alleen voor de sport, maar ook voor ieders sociale leven. Minder contact met elkaar, niet meer uit eten en dus ook minder sporten. Er komt woensdag nog een officieel standpunt vanuit het KNKV, nadat zij contact hebben gehad met NOSNSF. Al zijn de kaders en de impact voor het korfbal wel duidelijk. Samengevat komt dit voor ons op het volgende neer:  

  • Alle competities worden stilgelegd 
  • Er mag niet meer getraind worden voor leden vanaf 18 jaar 
  • Naast de kantine moeten nu ook de kleedkamers dicht blijven 

   Voor de senioren is dit heel duidelijk. Er moet direct gestopt worden met de trainingen.  

  De jeugdploegen mogen voorlopig wel blijven trainen. Via de trainers worden de ouders en kinderen geïnformeerd of hun ploeg gaat trainen de komende weken.  

   Let op: het bestuur heeft besloten dat er helemaal geen ouders meer mogen komen op het terrein tijdens de trainingen. De enige persoon is de corona coördinator, die de kinderen opvangt bij het hek of bij de fietsenstalling. De ouders, ook die van ver moeten komen, kunnen helaas niet blijven. 

   De komende zaterdagen vindt er geen competitie plaats. Het organiseren van onderlinge jeugdwedstrijden is toegestaan, maar voor nu is in samenspraak met de Jeugdcommissie besloten om dit de komende twee weken nog niet te gaan doen.   

   Wat betekent dit voor de zaal? 

  Dit is waarschijnlijk het hoofdpijndossier waar het KNKV zich nu over buigt. Hopelijk kunnen zij hier snel duidelijkheid over geven. De eerste trainingen staan nu gepland vanaf de eerste week van november, maar het is voor nu nog even de vraag of en hoe er gestart kan worden. Daarvoor zijn we bijvoorbeeld ook afhankelijk van de regelgeving die tegen die tijd bij de Sportcampus geldt. Hou hiervoor onze berichtgeving in de gaten. 

   Het bestuur