• Die Haghe verliest onnodig tegen RWA

• Na de welkome winst tegen Achilles afgelopen donderdag kwam nu RWA op bezoek maar dit liep uit op een teleurstellend reultaat. Onder wel hele bijzondere omstandigheden, geen publiek en veel regen, kwam Die Haghe nooit in het eigen ritme.
    De eerste helft werd gekenmerkt door strafworpen welke wel erg makkelijk door de scheidsrechter van dienst werden uitgedeeld. Uit de eerste 4 doelpunten werden er al 3 uitgedeeld en benut waardoor het na 6 minuten 2-2 stond. Beide ploegen hadden ondertussen last van de vele regen en dit kwam zeker het spel niet ten goede. Na 15 minuten wist Die Haghe het verschil naar 2 te brengen (5-3) echter wist men niet door te drukken waarvan RWA wist te profiteren en met 5-6, waarvan weer 2 strafworpen, voor kwam. Het restant van de eerste helft wist geen van beide teams echt initiatief te pakken en was de 8-7 ruststand dan ook een juiste verhouding.
    De 2e helft bleef  dit ook aan het begin zo maar na de 9-9 volge er weer een langdurige periode dat Die Haghe niet tot scoren kwam en hoewel RWA ook hier moeite mee had liep het wel weg naar 9-11. Die Haghe kon, nadat eerst een strafworp was gemist, 10 minuten voor tijd de aansluitingstreffer produveren maar verder kwam het niet. In de laatste 7 minuten gaf Die Haghe nog wel gas maar nu wilde de bal gewoon niet meer goed vallen en verloor het onnodig met 11-12.
    Door de resultaten van de rest, ONDO speelt 6 oktober en kan dan koploper worden, is de stand op de ranglijst lekker spannend waardoor alles nog mogelijk is. Komende zaterdag komt ONDO naar Den Haag en kan de ploeg van Erwin Disselkoter revanche op zichzelf nemen.

Doelpuntenmakers: Lars 3, Eva, Jeroen en Victor 2, Isabel en leon 1

Die Haghe 2 laat winst liggen.
    Ook Die Haghe 2 speelde tegen RWA 2 wat de koploper is en begon gewoon goed aan de wedstrijd, waar Sander na zijn blessure weer minuten mocht maken, en nam na 6 minuten een 4-1 voorsprong. Hierna werd het afronden iets minder wat RWA de gelegenheid om de volgende 6 minuten weer op gelijke hoogte te komen. Het restant van de eerste helft werd er om en om gescoord en werd de ruststand 10-9.
    Wat er in de 2e helft aan de hand was weet ik niet maar beide teams hadden ongelofelijk veel moeite met afronden en vielen er slechts 6 doelpunten te bewonderen. Met de 12-13 eindstand mocht RWA zich de gelukkigste prijzen en staan nu 3 punten voor.

DES 2 speelt 5 oktober en kan dan Die Haghe voorbij en op 1 punt van RWA komen.

Volgende week komt deze ploeg naar Den Haag en speelt dan al om 11.30 uur omdat zij dan op tijd kunnen zijn voor de wedstrijd van hun eerste.
    Doelpuntenmakers: Justin en Erik 3, Julia, Pien, Jiska Quint en Sander allen 1