• Die Haghe F1 kampioen!
 • Met een hele nieuwe ploeg begonnen we dit seizoen met niet al te veel verwachtingen. Omdat twee kinderen net overkwamen uit de F2 en drie vanuit de Kangoeroes, dachten we dat het moeilijk zat zou worden om wedstrijden te gaan spelen op F1-niveau. Viel dat even mee toen al snel bleek dat jullie super leergierig en enthousiast zijn!
  Na 4 ruime winstpartijen (22-0, 3-12, 15-2 en 0-22) konden we afgelopen zaterdag dan ook al vroeg in het seizoen kampioen worden tegen ALO F1! Jammer dat er geen publiek bij mocht zijn, maar dit werd gelukkig opgelost door een livestream (nogmaals dank daarvoor, de kinderen vonden het erg stoer) zodat iedereen kon meegenieten van het leuke spel dat jullie elke week weer laten zien! 
  Het weer zat niet echt mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Al om half 9 ’s ochtends stonden jullie te stuiteren om te beginnen! De eerste paar minuten moesten we nog even wennen en kwamen we ook 0-1 achter. Echter, dit was niet van lange duur en al snel herpakte we ons doordat we beter gingen verdedigen. Zeker Lucas viel op, hij gaf zijn tegenstander geen kans om te scoren doordat hij een goed ‘dakje’ boven de bal maakte (waar wij zo hard op hebben getraind!). Ook onderschepte hij veel ballen, zodat wij meer kansen hadden om te scoren. Onze sterke Glenn gooide die ballen met zijn verre pass naar de andere spelers vanaf de andere kant van het veld. Ook van ver schieten kan hij wel, maar niet té ver he Glenn ;). Na de eerste 10 minuten kwam Amy het veld in en werd er gelijk meer gescoord. Zij deelt alle ballen uit en kijkt goed naar de andere spelers. Zonder jou kan er niet zoveel worden gescoord! Nu je ook zelf steeds meer gaat schieten, kan geen tegenstander je straks nog aan! In de tweede helft kwam de superspeler van ALO het veld in, wat betekent dat er een extra speler verdedigd moest worden. Gelukkig kunnen wij dit overlaten aan Kick, die best twee tegenstanders tegelijk in de gaten kan houden en ook nog eens een paar goede goals maakt! Als de super snelle Milou ook nog een goal maakt met haar mooie schot, is het duidelijk dat wij deze wedstrijd gaan winnen en kampioen zullen worden. Uiteindelijk zetten jullie een uitslag van 14-5 neer en werd dit gevierd met taart en een medaille!
  In maar 5 wedstrijden tijd is er al heel veel geleerd en spelen jullie als een echt team samen. Er wordt goed gekeken naar elkaar en wat wij vooral heel leuk vinden, is dat jullie het hardste juichen voor elkaars doelpunten! Niet alleen wordt er veel gescoord en hebben jullie in 5 wedstrijden maar liefst 85 goals gemaakt, wat net zo belangrijk is, is dat er maar 10 tegendoelpunten zijn doorgelaten!
   
  Volgende week nog één wedstrijd te gaan tegen Meervogels F1, kijken of wij ongeslagen kunnen blijven!
   
  Drie hele trotse coaches,
   
  Daphne, Tess en Jamie