• Voorbeschouwing speelronde 4
 • Het voorspellen van de wedstrijden is tot nu toe niet helemaal volgens mijn verwachting gegaan omdat, zoals ik vanaf het begin al heb aangegeven, iedereen van elkaar kan winnen. Echter is er wel iets meer duidelijkheid in de krachtsverhouding gekomen. Komende zaterdag staan er weer interressante wedstrijden op het programma en ook dan zouden er zomaar weer verrassende uitslagen kunnen komen.

  In alweer een Haagse derby ontvangt koploper ACHILLES nummer 4 DIE HAGHE. Vorig seizoen troffen zij elkaar ook al 4 keer en dat bleken stuk voor stuk wedstrijden waarbij het krachtsverschil dicht bij elkaar lag. Dit seizoen zijn beide teams ietwat veranderd en blijkt Achilles vooralsnog dit het beste verwerkt te hebben. Die Haghe is nog wat zoekende, ook al doordat er vanaf het begin van de competitie wat blessure gevallen zijn. Beide ploegen kennen elkaar dus goed en tijdens een derby spelen er altijd weer andere emoties mee die bij zo'n wedstrijd hoort. Op het pomonaplein zal het denk ik er weer lekker spannend aan toe gaan met veel publiek langs de lijn. PROGNOSE: Achilles is denk ik net iets verder en wint.

  Maasluis krijgt KOAG op bezoek en moet tegen hen proberen de eerste punten zien te behalen. Beide verloren vorige week hun wedstrijd en zijn dus gebrand op een overwinning. Maasluis om de aansluiting onderin te behouden terwijl KOAG bij Achilles in de buurt wil blijven. PROGNOSE: KOAG is denk ik te sterk voor Maassluis en neemt de punten mee naar huis.

  In Rijswijk speelt REFLEKS, wat gedeeld 4e staat, de gedeelde nr 2 ONDO op bezoek. De laatste 2 wedstrijden kwam Refleks steeds in de 2e helft pas op gang en ONDO behaalde vorige week een knappe overwinning bij RWA. Ook hier dus het belang om bovenin de aansluiting te behouden. Op het open terrein zal de wind van enorme invloed zijn en wie daar het best mee omgaat wint. PROGNOSE: Door het thuisvoordeel denk ik dat Refleks nipt gaat winnen.

  Tenslotte het duel tussen de gedeelde nr's 6 RWA en HKV. De vooraf beoogde favoriet voor de titel RWA heeft het lastig en kan deze rol vooralsnog niet vervullen. HKV komt na de overwinning vorige week met een goed gevoel naar deze wedstrijd en zal dit zeker door willen zetten. De winnaar loopt in ieder geval even weg van de onderste 2 plekken en kan even ademhalen. PROGNOSE: RWA heeft denk ik net een betere ploeg en houdt de punten thuis.

  De herfst is begonnen en de weersvoorspelling voor zaterdag zijn niet best. Neem paraplu en windjack mee om toch uw favoriet aan te moedigen. En natuurlijk houden wij ons aan de regels bij de thuisclub. Kijk nog even op hun website wat deze zijn.

  VEEL PLEZIER !!