• Die Haghe jeugd start goed

• Van uw jeugdreporter;

Ook voor onze jeugd is de competitie, met 10 winstpartijen, 1 gelijkspel en 3 verliespartijen, weer begonnen. Afgelopen zaterdag heb ik 2 wedstrijden bekeken en dat betreft dan de F1 en E2.

De F1 trad aan tegen VEO en al heel snel lieten zij zien dat er voor de tegenstander niets te halen viel. In het eerste kwart vielen de doelpunten snel tot 4-0 maar daarna ging het even iets minder, Het tweede kwart pakt zij het op en liepen weg tot 9-0 bij de rust. Dat er gewonnen werd was wel duidelijk maar de vraag was met hoeveel. Nou de 2e helft ging dat nog iets beter en met nog eens 11 doelpunten werd het dus uiteindlijk 22-0. Wat mij opviel was dat elk doelpunt werd gevierd alsof het de eerste was en dan vooral de stralende gezichten van de doelpuntenmakers was een genot om te zien.

De E2 speelde tegen ODO en dat werd een super spannende wedstrijd. Die Haghe scoorde snel de 1-0 maat ODO bleek een lastige ploeg en deed goed mee. Gelukkig stond het vizier bij Die Haghe iets scherper en had bij rust een 3-1 voorsprong genomen. Na de pauze scoorde het ook nog eens de 4-1 maar toen nam ODO het over en kwam terug tot 4-3 en was het wachten op de gelijkmaker. Dit liet Die Haghe nog niet gebeuren en scoorde een mooie 5-3, maar ODO werd wel sterker en kwam met nog een paar minuten te spelen toch op gelijke hoogte. De spanning was om te snijden en beide ploegen gingen vol voor de winst. soms was Die Haghe iets te gerhaast om te proberen te scoren maar verdedigde nu goed. Vlak voor het eindsignaal was het Die Haghe die met een mooi schot de overwinning met 6-5 veilig stelde. Ook jullie ga ik wel vaker bekijken want ik heb genoten hoe jullie bleven knokken voor de overwinning.

Volgende week ga ik wat andere teams bekijken en hoop dan ook weer leuke wedstrijden te zien.