• Voorbeschouwing Die Haghe 1 veldseizoen 2020-2021
 • Na het rare einde van het vorig seizoen, we weten allemaal waarom, is het fijn om nu toch weer lekker met ons geliefde spelletje bezig te mogen zijn. Nu maar hopen dat het niet weer gaat gebeuren, maar daar kunnen wij zelf aan meewerken door ons aan de richtlijnen te houden.

  Na een positief verlopen voorbereiding op dit seizoen, met nog een oefenwedstrijd voor de boeg, gaat Die Haghe naar mijn mening een veldseizoen tegemoet waarin de ploegen elkaar niet veel zullen gaan ontlopen. Alle ploegen speelden vorig seizoen ook in de 1e klasse met HKV en Achilles als de ploegen die wij vorig seizoen ook tegen kwamen. Verder zijn daar ONDO, KOAG, Refleks, RWA en Maasluis die de poule compleet maken.

  Zijn er dan geen topfavorieten aan te wijzen? Als ik kijk naar de ranglijsten veld/zaal denk ik dus dat het erg lang spannend zal gaan blijven.

 • HKV stond in de veldcompetitie 3e en moest toezien dat er in de zaal vanuit de overgansklasse een stapje terug moest worden gezet. Zij willen bewijzen dat dit en misstap is geweest en maken zeker kans.

  ONDO stond op het veld op een 2e plaats en in de zaal op de 1e en promoveerde naar de 1e klasse. Dit willen zij natuurlijk verder gaan uitbouwen en is zeker een kanshebber.

  KOAG bereikte de 2e plaats op het veld maar in de zaal verliep het iets moeilijker en eindigde als 4e. Denk zelf niet een echte kanshebber maar blijft een gevaarlijke opponent.

  REFLEKS had het moeilijk op het veld en stond 7e, maar in de zaal promoveerde het als kampioen. Hier zijn wel een aantal spelers bijgekomen en is het afwachten of dit daadwerkelijk een kanshebber is.


 • ACHILLES stond op een knappe gedeelde 1e plek op het veld, echter zag je in de zaal dat het steeds moeizamer draaide en stond 3e. Komt nog bij dat er een aantal spelers weg zijn gegaan en beschouw ik hen niet meteen als favoriet maar kansloos zeker niet.

  RWA eindigde zowel op het veld als zaal in de middenmoot en zal van goede huize moeten komen om een kanshebber te zijn. Toch is deze ploeg niet te onderschatten.

  MAASSLUIS deed het op het veld niet goed en stond onderaan. In de zaal maakte het dit meer dan goed en promoveerde het naar de 1e klasse. Zal dit kunnen worden voortgezet, ik denk dat het moeilijk wordt maar zullen zeker voor verrassingen kunnen zorgen.

  Dan natuurlijk het vlaggenschip van DIE HAGHE wat op het veld nog zoekende was en stond 5e. In de zaal ging dit steeds beter en met 6 opeenvolgende overwinningen en de topper tegen de nr 1 (1 pnt verschil) in het verschiet, kwam daar dus het coronavirus en weg was de droom. Als dit kan worden doorgezet behoort het zeker tot de favorieten.

 • Het beloven in ieder geval stuk voor stuk interessante wedstrijden te gaan worden. Volgende week zal ik mijn eerste voorbeschouwing op deze gaan geven. Voor nu wens ik iedereen veel succes en voor veel plezier want WE MOGEN WEER !!!

  Willem