• Bestuursmededeling naar aanleiding van Coronacrisis en versoepelde maatregelen
 • Dinsdagavond hebben de minister-president en de minister van Volksgezondheid een persconferentie gegeven: de eerder aangekondigde versoepeling van de maatregelen gaat door. Dit betekent dat basisscholen weer helemaal opengaan. Dat bioscopen en theaters 30 gasten binnen mogen ontvangen, net als restaurant en cafés. Terrassen gaan weer open, op 1,5 meter, behalve als je een huishouden bent. Wat ik zelf ook geweldig nieuws vind: de bezoekregeling voor verpleeghuizen en de gehandicaptenzorg wordt versoepeld waar dat kan. Ik vond het trouwens ook mooi dat de minister-president zich speciaal richtte op onze kinderen en jongeren. ‘Het is aan mede jullie te danken dat er veel minder mensen in het ziekenhuis zijn gekomen.’ Ik hoop dat dit ook alle (Die Haghe)kinderen en jongeren bereikt.

  Als Bestuur hebben we inmiddels de nodige faciliteiten georganiseerd waardoor de trainingen voor jeugd en volwassenen opgestart zijn. Ook de combi-fit en de tennis zijn weer begonnen. Ik ben blij dat al deze activiteiten weer kunnen!

  Toch ontkomen we niet aan een tweetal besluiten die ook weer teleurstellend zullen zijn: 

  1. Het traditionele Tussen Twee Korven Toernooi (TTKT) wordt uitgesteld naar 2021
  2. Het Aspiranten en Pupillenkamp wordt geannuleerd.
  Ik wil graag stilstaan bij beide activiteiten. Als eerste het jeugdkamp: In overleg met de Kampcommissie en Bestuur zijn we van mening dat zolang de social distance (1,5 meter) van kracht blijft wij het niet verantwoord vinden om met ongeveer 80 kinderen en 20 volwassenen een week op een boerderij te verblijven. Ook hier geldt: beter nu voorzichtig dan spijt achteraf! Wij realiseren ons dat dit voor heel veel kinderen een enorme teleurstelling zal zijn. Uiteraard zullen we in samenwerking met de kampcommissie op zoek gaan naar mogelijke alternatieven voor dit jaar. Ik reken op de ouders die dit uitleggen aan de kinderen!!
   
  Dan het tussen twee korven toernooi. Deze, inmiddels traditionele familiedag, is een ware happening voor jong en oud. Harry zou voor de 39e keer zijn welbepsraakte stem laten gelden: ballen onder de korf: starten! Ook met deze activiteit zijn we van mening dat we geen risico's mogen nemen, zoveel mensen op één terrein is niet verantwoord.
   
  Tot slot: ik wil iedereen een compliment geven over de wijze waarop jullie als Die Haghe je houden aan de opgelegde (noodzakelijke) maatregelen. Als ik zie hoe de kinderen hier flexibel mee omgaan en de discipline hebben dan kan ik alleen maar trots zijn op deze club! Ook de ouders zijn bijzonder meewerkend. Hou vol, met elkaar overwinnen we deze crisis!
   
  René Benning
  voorzitter kv Die Haghe