• Feest in de isolatiebunker!

  Lieve kanaries, allereerst gefeliciteerd met jullie mooiste club! Terwijl 2020 niet bepaald een jaar van “een goed begin is het halve werk” blijkt te zijn, is het wel de zonnigste lente sinds tijden, waardeert men weer eens de kleine dingen (wc-papier) en bestaat onze mooie club maar liefst 100 jaar! Voor de kenners, dat is zo’n beetje een eeuw!

  Missen jullie alles rondom Die Haghe ook zo op het moment? Naar de zaal of misschien nog wel gezelliger, lekker naar het veld rondom deze tijd van het jaar. Lekker trainen, blijven hangen op het veld of strijden voor het kampioenschap. Er is ooit een liedje geschreven over een man, die pas weet wat hij mist als ze er niet is… Nu spreek ik uit ervaring als ik zeg dat een kanarie enorm weet wat hij mist als Die Haghe er even niet is. Die Haghe is zoveel meer dan alleen korfballen. Juist de jubileumcommissie is daar zo’n mooi voorbeeld van. Er wordt door velen van alles georganiseerd en er dan ook van alles te beleven rondom ons clubbie. Er zijn feesten, jeugdkampen, TTKT en wat dacht je van onze eigen kantine en terras waar je gewoon lekker kan chillen met al die andere kanaries. Want dat is wat misschien wel het belangrijkste is, bij Die Haghe ben je “gewoon” altijd met andere gezellige kanaries en juist DAT mis ik nu misschien wel het meest.

  Nu weten de meesten wel dat er door veel harde werkers flink naar deze dag is toegeleefd. Een ware jubileum commissie heeft al een hele tijd keihard gewerkt om van dit jubileumjaar een waar spektakel te maken. Er zijn hele mooie stukjes geplaatst op de site waar menigeen nog wat van kan opsteken. Een geschiedenisles die naar mijn mening veel leuker is dan die op school. De druiven zijn wel erg zuur nu blijkt dat verschillende jubileumgelegenheden even “on hold” moeten worden gezet. Achter de schermen werkt de jubileumcommissie aan de beste oplossing en ga er maar vanuit dat een eeuw Die Haghe enorm gevierd gaat worden!

  Houd nog even vol, let op elkaar, organiseer houseparties of Zoom-bijeenkomsten, FaceTime er lustig op los, zorg dat je een beetje fit blijft en droom maar over de tijd na het Coronavirus. Dan mogen de kanaries er weer op uit! Ik hoop iedereen dan weer te zien, op het veld, in het veld, als scheids of speler, als bardienst of als barklant, als commissielid en/of als enthousiaste vader of moeder, maar vooral als gave, gezellige en trotse kanarie!

  Tot zo snel mogelijk.

  Sportieve en trotse zwart-gele groet,

  Victor, aanvoerder Die Haghe 1