• Die Haghe boekt 6e overwinning op rij

Na de 2 weken verplichte rust waren er nog 4 wedstrijden te spelen en was ik benieuwd of Die Haghe de flow waarin het verkeerde nog steeds aanwezig was. Hiervoor moest wel naar Amersfoort worden afgereisd om aan te treden tegen MIA. Vooraf was bekend dat KVA gelijk had gespeeld tegen Dindoa (de nr's 1 en 2) en bij winst zou Die Haghe dus goede zaken doen. Voor MIA was het ook belangrijk in strijd tegen degradatie en daar was bekend dat hun concurrent had verloren en bij winst hen voorbij zou gaan. Genoeg ingredienten dus voor een leuke en spannende pot korfbal in een toch wel kille hal.

Sterk begin en eind 1e helft
    Die Haghe liet aan het begin er geen gras over groeien en nam binnen 3 minuten een 0-2 voorsprong maar daarna liep het een stuk minder. Was het gemakzucht of was MIA gewoon goed, feit was dat het al snel weer 2-2 werd en groeide er bij de thuisploeg het geloof en liep zelfs uit naar 5-3 na 7 minuten spelen. Gaandeweg de eerste helft herpakte Die Hahe zich en beetje bij beetje sloop het naderbij en kwam halverwege de eerste helft bij 7-7 weer langszij en nam MIA een time-out om het ritme aan Haagse zijde te onderbreken. Coach Erwin Disselkoter (Die Haghe) kon zo doende zijn ploeg ook de tacktische aanwijzingen geven en dat had geholpen. Hoewel MIA nadat Die Haghe had gescoord eerst nog tegen scoorde gaf Die Haghe nu echt gas en liep het weg van de tegenstander en bij rust een voordelige marge van +3 (9-12) had opgebouwd.

snelle beslissing
    De 2e helft kwam de thuisploeg iets beter uit de kleedkamer en kwam het in de 28e minuut terug tot 11-13 maar daarba nam Die Haghe het heft weer in handen en binnen 4 minuten sloeg het een beslissend gat naar 12-17. MIA probeerde nog van alles maar steeds als zij scoorde had Die Haghe daar een passend antwoord op en met nog 8 minuten op de klok was het verschil bij 17-22 nog even groot. Even lag het spel stil door een, naar het zich laat aanzien ernstige blessure bij een dame van MIA, en wens haar dan ook een spoedig herstel. De rest van de tijd werd diciplinair uitgespeeld aan de kant van Die Haghe en vielen er nog wat doelpunten te zien waarvan het doelpunt aan de kant van MIA door een heer het doelpunt van de wedstrijd gemaakt werd waarvoor de aanwezige supporters van Die Haghe ook hun waardering lieten blijken. Na het laatste eindsignaal stond er 20-24 op het scorebord en was de overwinning een feit

Stand
    Door de puntendeling van KVA en Dindoa, de winst van Die Haghe en Achilles en het verrassende verlies van Noviamagum tegen Nova (eerste punten), is het zowel bovenin als onderin de ranglijst supper spannend en zal het waarschijnlijk tot de laatste wedstrijd duren voor de definitieve beslissingen vallen.

Volgende week Die Haghe – KVA 20:00uur
    Kom met zijn alle onze selectie aanmoedigen. KVA is ookal bezig om met busreizen met zoveel mogelijk mensen te komen. Laten we er een korfbalfeestje van maken CALDONIA CALDONIA …………