• Die Haghe de slimste ploeg tegen concurrent Dindoa.
 • Voor Die Haghe stond er een uitwedstrijd op het programma in Ermelo. Daar wachtte de nummer 2 van de ranglijst, Dindoa, die de 1e wedstrijd in Den Haag wist te winnen. Die Haghe speelde in die wedstrijd niet eens een slechte partij, dus werd er met vol vertrouwen afgereisd naar Ermelo met een missie om de reeks die de ploeg van coach Erwin Disselköter de laatste wedstrijden heeft neergezet, voort te zetten. Vooraf deze wedstrijd was al duidelijk dat Achilles verloren had bij KVA en dat Die Haghe bij winst op Dindoa op 2 punten achterstand komt van de koploper.

  Sterkere ploeg
  Die Haghe begon de wedstrijd zoals zij de strijdplan hadden opgesteld. In de eerste 5 minuten van de wedstrijd ging de wedstrijd redelijk gelijk op (2-2). Een veel besproken man van deze wedstrijd was de scheidsrechter, die hier en daar een aparte beslissing had. Dindoa kon hier niet mee omgaan en hield zichzelf uit de wedstrijd. Die Haghe ging hiermee het slimste mee om en drukte zo een stempel op de wedstrijd door in score uit te lopen bij de ploeg uit Ermelo. Na 20 minuten stonden de Hagenezen ook verdient met 3-8 voor. Reden voor de thuisploeg om via een wissel de wedstrijd te doen kantelen. Even leek dit succes te hebben, toen Die Haghe in de komende 4 minuten het scorend iets lastiger had. DIndoa kwam terug tot 6-8 en zo moest er bij Die Haghe een tandje bij om de voorsprong vast te houden voor de rust. Dit lukte aardig en beide ploegen gingen met een ruststand van 7-9 naar de kleedkamers.


  Sterke verdediging
  Die Haghe kwam na rust goed uit de kleedkamer en maakte al de 7-10. Maar toen kwam er even de schrik in de ploeg toen Erik op de grond lag. Hij kwam ongelukkig terecht en kon de wedstrijd niet voortzetten. Sander Snaphaan was de resterende 23 minuten zijn vervanger. Direct liet Sander zien wat hij in huis had met een knappe doorloopbal. En Die Haghe ging door. Na 30 minuten stond het 7-13 en dit gat zou niet meer in gevaar komen. Als Dindoa scoorde, antwoordde Die Haghe terug. En met uitstekend verdedigend werk werd Dindoa gedwongen plaatsfouten te maken en velen 1-schots aanvallen te spelen. De wedstrijd werd goed uitgespeeld door de Kanaries en wonnen verdiend met 18-21.


  Blessure
  Dan nog even terugkomend op de blessure van Erik. Na onderzoek in het ziekenhuis is het best positief. Geen breuken of letsel, wel wat kneuzingen. De tijd zal uitwijzen hoelang Erik niet inzetbaar is voor Die Haghe. Wij hopen natuurlijk met zijn allen zo kort mogelijk! Volgende week tegen Achilles zal hij er niet bij zijn.


  Doelpuntenmakers
  Victor (6) – Sander (5) – Eva (4) – Erik (3) – Daphne, Luca & Naomi (1)


  Die Haghe 2
  De reserves van Die Haghe kende een slechte wedstrijd, waarin het niet altijd meezat. Na een 9-3 ruststand, verloor de ploeg van Guido Dijkstra uiteindelijk met 24-10.