• Die Haghe wint na zwaar bevochten wedstrijd

De laatste wedstrijd voordat de returnwedstrijden beginnen moest Die Haghe afreizen naar De Lent (Nijmegen) om aan te treden tegen concurrent Noviomagum. Deze wedstrijd was van belang in strijd om zichzelf lucht te geven van de onderste regionen en deze tegenstander op 4 punten achterstand te zetten.

Fysiek
    Meteen vanaf het begin werd duidelijk dat het vandaag veel op fysiek spel zou gaan aankomen en Annemiek ondervond dit aan den lijve want binnen anderhalve minuut werd zij al tegen de grond gewerkt. Die Haghe moest hier even aan wennen en met 2 strafworpen tegen keek men na ruim 3 minuten tegen een 2-0 achterstand aan en moest in de achtervolging. Noviomagum maakte handig gebruik van de scheidsrechter en kreeg vaak het voordeel van de twijfel en liep uit naar 6-2 en nam coach Erwin Disselkoter een time-out om zijn ploeg op scherp te krijgen. Met om en om scores kon Die Haghe er voor zorgen dat de achterstand niet groter werd en begon langzaam meer grip op de wedstrijd te krijgen. Vooral de heren die veelal de scores voor hun rekening nemen werden aan banden gelegd door Victor en Luca waardoor Die Haghe langzaam dichterbij kroop en bij rust nog slechts 2 doelpunten achter stonden 12-10.

Hard werken
    Na de 13-10 zag men een kentering in de wedstrijd komen. Die Haghe moest dus aan de bak en was het Luca die met een ongelofelijke bezieling zijn ploeg op sleeptouw nam. Het team pikte dit signaal zeer goed op en beetje bij beetje kroop het naderbij en kwam in de 50e minuut langszij. Noviomagum liep echter weer uit naar 16-14 en coach Erwin wisselde 2 dames van vak en dit bleek een gouden greep. Hoewel na de 16-16 toch weer een achterstand van 2 doelpunten verschil werd opgelopen was het geloof in een goede afloop terug en met nog 5 minuten op de klok was het weer gelijk 18-18. De verdediging had nu een vastberadenheid en gaf niets meer weg waardoor de aanval op zoek kon naar de treffer en deze er ook kwam. Het was Luca die een geweldige wedstrijd bekroonde door 2 treffers voor zijn rekening te nemen en zo de winst veilig stelde.

Luca was natuurlijk blij met de complimenten maar roemde terecht dat dit een prestatie van het gehele team is geweest.

Stand
    Achilles blijft koploper na de winst op Nova en zag concurrent Dindoa verliezen bij Antilopen en staat nu 3 punten los. KVA staat ook op 3 punten na de 40-29 winst tegen MIA. Daarachter volgt mooi Die Haghe wat gelijk staat met Antilopen en resp 4 en 5 punten voor op Noviamagum en MIA. Voor Nova lijkt nu al bijna geen ontkomen aan degradatie al weet je maar nooit hoe een koe een haas vangt.

Doelpuntenmakers: Victor 8, Erik en Luca 3, Naomi en Jeroen 2, Annemiek en Eva 1

• Die Haghe 2 verliest van mede middenmoter

Bij winst zou Die Haghe2 zo goed als zeker veilig zijn van degradatiezorgen maar moest toezien dat concurrent Noviomagum 2 er met de winst vandoor ging en op de ranglijst weer 1 punt voor kwam te staan.

Gelijkwaardig
    Het eerste kwartier gingen de ploegen gelijkwaardig op en met om en om scores stond er na 19 minuten een terechte 6-6 op het scorebord. Hierna volgde er even een slordige periode aan Haagse zijde en de Nijmegenaren profiteerde optimaal en scoorde 3 maal op rij. Gelukkig pikte De Kanaries de draad weer op en sloop het langzaam weer aan en bij 11-10 werd de kleedkamer opgezocht.

Foutjes
    De 2e helft begon zoals de eerste helf en volgde tot 12-12 een terechte tussenstand. Echter wa het weer Die Haghe die nu door eigen foutjes zoals balverlies er zelf voor zorgde dat de thuisploeg binnen 6 minuten uit kon lopen naar 18-12 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Natuurlijk probeerde het dit wel maar Noviomagum behield nu de controle en liet de ploeg van coach Guido Dijkstra nooit meer echt dichterbij komen en won uiteindelijk met 24-19.

Stand
    De gedeelde koplopers Achilles 2 en Dindoa 2 maakten geen fout. KVA 2 staat op 4 punten en moet hopen op foutjes van hen. Noviomagum staat op 8 punten en 1 punt daarachte Die Haghe 2 en heeft resr. 3 en 4 punten voorsprong op Antilopen 2 en MIA 2. Ook hier lijkt er voor Nova 2 aan degradatie niet te ontkomen.

Doelpuntenmakers: Tessa 6, Christian 5, Tes 2, Jiska, Lindsey, Cathal, Leon, Jordy en Justin (allen 1)