• Die Haghe wint ruim 4punten duel van Antilopen

In de belangrijke confrontatie met Antilopen wist Die Haghe 2 belangrijke punten toe te voegen in strijd om bij de onderste regionen weg te komen. Bij verlies zou Antilopen uitlopen naar 4 punten verschil en voorlopig veilig zijn.

Nerveus

Beide teams wisten het belang van deze wedstrijd en begonnen ietwat nerveus aan de wedstrijd. Na het eerste doelpunt aan de kant van Antilopen kwam het langzaam op gang en waren het de gasten uit Leusden die na 9 minuten een 3-5 voorsprong hadden opgebouwd. De volgende 5 minuten liet Die Haghe zien dat dit niet zo maar kon en scoorde 4 maal op rij, maar moesten toch toezien dat 3 minuten later alles weer in balans was en na scores over en weer na 22 minuten de stand 9-9 was. Die Haghe wist tot de rust nu met uitstekend verdedigend spel de tegenstander van het scoren af te houden en zelf nog 4 maal raak te mikken en zodoende met een 13-9 voorsprong de rust in gingen.

Subliem
    Wie dacht dacht na de rust lekker achterover te kon gaan zitten had het mis, want Antilopen kwam getergt uit de kleedkamer en gaf 8 minuten Die Haghe het nakijken en kwam terug tot 13-12.  Vanaf dit moment speelde Die Haghe de rest van de 2e helft subliem en walste het over de tegenstander heen. Verdedigend liet het zien waarom zij één van de minst gepasseerde verdediging heeft en dan moet je zelf wel scoren. In voorgaande wedstrijden ging dit nog wel eens mis, maar nu was men erg trefzeker en na de 18-12 in de 39e minuut leek de wedstrijd beslist bij 23 -15 in de 44e minuut. Hierna liet het de touwtjes even vieren en bij 23 -17 nam coach Disselkoter een time-out om zijn ploeg weer op scherp te krijgen. De ploeg nam dit ter harte en pakte de draad weer op en won uiteindelijk met 28-19.

Stand
    Doordat de koplopers hun wedstrijden wisten te winnen staat die Haghe nu samen met Antilopen op plek 4 maar met slechts 3 punten voorsprong op nummer 7 MIA. Deze plek betekend een beslissingswedstrijd en dat wil de ploeg voorkomen. Volgende week uit bij nummer 6 Noviomagum en die staan op 2 punten achterstand. Gemakkelijk zal dit niet worden, want de laatste weken is deze ploeg goed op schot en heeft het de topscoorder van deze poule binnen de gelederen. Als men met dezelfde inzet en concentratie speelt als tegen Antilopen heb ik er alle vertrouwen in dat het goed moet komen.

Doelpuntenmakers: Victor 6, Daphne en Eva 5, Erik 4, Luca 3, Annemiek en Naomi 2 en Jeroen 1.