• Die Haghe verliest eerste thuiswedstrijd

Voor de eerste thuiswedstrijd was de tegenstander DINDOA en deze behoort, in mijn ogen, samen met KVA, Antilopen en Achilles tot één van de titelkandidaten. Na de winst van vorige week was ik dus benieuwd hoe de ploeg het nu zou gaan doen. In de mooie nieuwe shirts kon het met fases bij blijven maar moest toch toezien dat de Ermelose formatie er met de winst vandoor ging.

doelpuntloze periode
    Al snel bleek dat Dindoa een makkelijk scorende ploeg is en na 2 minuten stond het al 1-3 maar Die Haghe wist dit gaatje snel weer te dichten en na 5 minuten was het 4-4. De volgende 5 minuten wist Die Haghe de korf niet meer te vinden daar waar Dindoa dit wel deed en uitliep naar 4-10. Achteraf zou blijken dat deze doelpuntloze periode beslissend zou zijn. Die Haghe vocht zich wel terug naar 7-10 en dit verschil bleef tot aan het rustsignaal (12-15) en kon men zich beraden op de strijdwijze voor de 2e helft.

zwak begin
    De 2e helft begon Die Haghe niet goed en daar profiteerde Dindoa optimaal van. Met 4 scores op rij was het gat ineens weer 7 en moest Die Haghe aan de bak om aan te sluiten. Gaandeweg de 2e helft slaagde men er in om dichterbij te komen en gloorde er nog hoop op meer. Via 16-20 werd het 18-21 vijf minuten voor tijd maar verder liet de Ermelose ervaren ploeg het niet komen en won uiteindelijk met 20-23.

outsider
    Na deze wedstrijd kan ik wel zeggen dat Die Haghe goed mee kan komen met zulke tegenstanders maar moet het de doelpuntloze fases er uit zien te krijgen. Als dit gebeurt is het zeker een outsider welke elke ploeg het lastig tgen gaat krijgen.

Uitslagen:
    Achilles en KVA speelde een leukewedstrijd en deze eindigde in 24 - 24, MIA won 25 - 21 van NOVA en Antilopen heeft laten zien dat de 30 doelpunten van vorige week geen uitschieter was, want het won nu met 29 - 22 van Noviomagum.