• Weinig jeugdteams in actie, maar wel leuk om te zien

van de jeugdreporter
    Voor de meeste teams zit de najaarscompetitie er al op, maar er waren toch nog 6 wedstrijden die voor dit weekend geprogrammeerd stonden.

De A3 speelde uit bij HKV en wonnen dit keer moeizaam met 4-5.  Dit is niet wat wij van hen de laatste tijd gewend zijn maar winnen is winnen. En het kampioenschap is behaald zonder enig puntverlies.

In de Lier speelde de E1 hun wedstrijd tegen Valto  en moest toe zien dat zij er 2 keer zo veel wisten te maken, maar jullie hebben er maar mooi 5 in gegooid en gaan in de zaal vast een mooie competitie tegemoet.

Bij Achilles speelde onze F2 en wonnen mooi  me 2-5 en eindigen op een zeer verdienstelijke 2e plaats.

Dan stonden er nog 3 thuiswedstrijden op het programma en dat werden toch wel wedstrijden met een bijzonder score verloop.

Eerst was het de beurt aan de C1 tegen Valto. Na de 1-2 achterstand in de 10e minuut ging dit team ff helemaal los en scoorde 7 keer op rij zonder dat Valto terug kon scoren en was het met de rust 8-2. Het publiek maakte zich op voor een grote uitslag maar zag dat de C1 de 2e helft moeite had met het vinden van de korf en duurde het 10 minuten voor er een vak wissel kwam. Gelukkig wist de verdediging het goed dicht te houden en die mochten toch ook 4 minuten aanvallen toen er weer gewisseld moest worden en zij niet meer aan het aanvallen toekwamen. Oké, dit kan een keer gebeuren en de 12-3 overwinning was gewoon terecht. Jullie moeten nog 2 wedstrijden spelen en dan mogen jullie ook de zaal in.

De B1 had gezien hoe het dus niet moest maar daar gebeurde eigenlijk precies hetzelfde maar dan andersom. Zij hadden de eerste helft en het begin van de 2e helft moeite met scoren. Kwam dit  door het goede verdedigen van de tegenstander? Deels misschien wel maar voornamelijk dat jullie te veel voor eigen kans gingen en dat is nooit een goede raadgever. gelukkig zijn jullie coaches dat wel en na wat aanwijzingen kwamen jullie eindelijk op gang en werd het een mooi samenspel en vielen de doelpunten als rijpe appelen met als resultaat een 17-8 overwinning.

Ook bij de laatste wedstrijd bleek het moeilijk om te scoren en kwam de A1 maar niet los van hun tegenstander. Kwam dit door het gemis van 2 spelers? Nee denk ik niet want Max en Bryan deden hun uiterste best en draaiden gewoon lekker mee.  Met de rust eindelijk een voorsprong van 2 doelpunten verschil wat in de 2e helft werd uitgebreid naar 4. Helaas kon dit niet worden vastgehouden en werd het een gelijkspel tot groot genoegen van spelers van Achilles A1 die waren komen kijken. Jammer maar niets aan te doen. Ook voor jullie nog 1 potje op het veld en dan lekker in zaal gaan knallen.

Dit was voor nu mijn laatste bijdrage met verslagen op het veld. Hoe het in de zaal gaat is even afwachten want dan heb ik ook andere verplichtingen.