• Die Haghe jeugd maakt indruk

  van de jeugdreporter

  Helaas kon ik vandaag niet aanwezig zijn om de thuiswedstrijden te bekijken. Daarom maar eens een overzicht van hoe de ploegen het in hun poule doen. Als u dit overzicht leest moet u wel, net zoals ik, tot de conclusie komen dat  onze jeugd in de breedte best wel indruk maakt en wij daar als kleine vereniging best wel enorm trots op mogen zijn.

  Allereerst de ploegen in de wedstrijdklasse waarvan 3 in de hoofdklasse en 1 op het op 1 na hoogste niveau.

  De A1 staat in de Overgangsklasse ondanks het verlies tegen Achilles op een 2e plaats en lijkt er in de overige wedstrijden nog genoeg ruimte om een aanval te plaatsen op de 1e plek.

  De B1 speelt in de Hoofdklasse en deelt met Koog Zaandijk de 1e plaats. ONDO hijgt hen in de nek en dat beloofd nog wat voor de rest van de competitie.

  Ook de C1 speelt in de Hoofdklasse en staat ondanks de 2 punten in mindering op een 4e plek maar kan als het de inhaalwedstrijd wint nog stijgen.

  Voor de D1 wat ook al in de Hoofdklasse speelt is het nu al duidelijk dat zij na de zaal in de kampioenspoule gaan uitkomen omdat zij op de 1e plek staan en nummer 3 hen niet meer kan inhalen.

  Dan de ploegen welke in de breedtesport uitkomen.

  Bij de A-Junioren zijn er zo'n 90 poules en onze A2 komt uit in poule 15 en doen het daar fantastisch met een 1e plaats.

  De A3 scoort er in poule 49 lustig op los en zijn heel knap KAMPIOEN geworden. Ik denk dat jullie in de zaal iets hoger ingedeeld gaan worden en kijk nu al uit naar hoe jullie het dan gaan doen.

  Ook bij de B-aspiranten zijn er zo'n 90 poule's en onze B2 speelt in poule 54 en doen het gewoon goed met een 2e plek met slechts 1 punt achterstand. Met nog 1 wedstrijd te gaan weet je maar nooit hoe de koploper met de spanning van een kampioenswedstrijd omgaat dus wie weet....

  De C2 speelt in poule 31 van de 115 en zijn ongeslagen KAMPIOEN geworden. Ik heb dit team 2 keer aan het werk gezien en is een team wat nog zeker gaat groeien dit seizoen.

  Bij de D-pupillen spelen er 130 poule's waarvan de D2 in poule 31 speelt en dus best wel lekker hoog. Toch boeken zij mooie resultaten maar zijn er 2 ploegen die op dit moment wat beter zijn. In de zaal weet ik dat jullie nog mooie dingen gaan laten zien.

  Onze E1 speelt in poule 8 waar er 200 van zijn en dan weet je dat er goede tegenstanders zijn. Maar deze kanjers laten iedere week zien dat het steeds ietjes beter gaat. Het is dan geen schande dat er 2 ploegen beter zijn. Het komt vast helemaal goed met jullie.

  In poule 54 is het de E2 nog niet gelukt om een wedstrijd te winnen maar jullie scoren iedere week toch maar mooi een paar doelpunten en dat beloofd iets moois voor de zaalcompetitie.

  De E3 laat zien dat er in poule 188 al 3 punten zijn behaald en dat gaat de goede kant op. Vooral goed blijven trainen dan gaat het iedere week steeds beter en komen er vanzelf meer punten.

  In poule 69 is het spannend voor de E4 want met nog 1 wedstrijd te gaan kunnen zij kampioen worden. Als jullie de concentratie de hele wedstrijd kunnen vast houden moet het gewoon kunnen lukken.

  Ja en dan onze F-teams waar 90 poule's zijn en onze F1 maar liefst in poule 3 spelen en ongeslagen KAMPIOEN zijn geworden. Wat een knappe prestatie van jullie en hou dit vast voor de zaalcompetitie want dan zullen jullie vast meer tegenstand gaan krijgen.

  De F2 speelt met 7 teams in poule 73 en staan mooi in het midden wat een prima resultaat is. Ik ga jullie zeker wel eens een keer bekijken in de zaal waar ik dan van jullie ga genieten.

  Tenslotte toch ook even onze jonste kanaries even benoemen want de KANGAROES doen iedere zaterdag hun uiterste best op de trainingen. Af en toe heb ik een stukje staan kijken en zie dan hoe jullie samen met de trainsters enorm veel plezier hebben en zie ik al hele mooie ballen door de korf gaan.

  Zoals u ziet gaat het dus goed met onze jeugd en dat biedt perspectief voor de toekomst van ons mooie DIE HAGHE.

  Volgende week kan ivm wedstrijden van mijn eigen kids wederom geen wedstrijden bekijken maar dat neemt u mij dan hopelijk niet kwalijk.