• Die Haghe jeugd laat het wederom zien

Van de jeugdreporter

Alweer de 3e speelronde en voor de breedtesport dus halverwege de poulewedstrijden. De wedstrijdsport sppelt na de zaalperiode verder in dezelfde poule. Zoals ik vorige keer al schreef, ga ik vanaf nu iedere week een wedstrijd in zijn geheel bekijken en een groter verslag van maken. Van de overige partijen zoals vanouds een summier verslag.

Al om half 10 stond ik aan de zijlijn bij de F1, want daar zou het wel eens spannend kunnen worden omdat zowel Die Haghe F1 als Dijkvogels F1 alles hadden gewonnen. Maar het wachten was op de scheidsrechter die helaas niet kwam. Zodoende moest er op het laatste moment weer een scheidsrechter geregeld worden en gelukkig staat er dan altijd wel iemand klaar om deze taak op zich te nemen. Maar goed de wedstrijd kon beginnen en beide teams schoten meteen uit de startblokken. Eerst was daar de snelle 2-0 voorsprong voor Die Haghe maar Dijkvogels wist dit snel weer recht te zetten door ook 2 keer te scoren. Toch was het Die Haghe die voor de korte pauze de 3-2 wist te maken en in de korte pauze konden de coaches even wat aanwijzingen geven. Het 2e kwart kwam wat minder snel op gang omdat er wat foutjes aan beide kanten waren. Die Haghe was wel iets sterker en werd het spel beter en beter wat resulteerde in een mooie voorsprong bij rust van 5-3. Na de limonade begon de 2e helft en was het Die Haghe wat het verschil nog groter wist te maken en zelfs met 7-3 voorkwam. Dit liet Dijkvogels niet op zich zitten en werden net als Die Haghe ineens een stuk feller en waren in deze periode gewoon sterker en kwamen terug tot 7-5. De laatste periode werd het helemaal spannend toen het 7-6 werd en aan beide kanten waren de coaches en supporters hun team luidkeels aan toejuichen. Doelpunten vielen nu steeds om en om, 8-6-8-7,9-7 en 9-8 met nog 2 minuten te spelen. Na de 10-8 dacht Die Haghe de winst binnen te hebben maar ook nu scoorde Dijkvogels direct de 10-9 en volgde nog een laatste minuut waarbij beide teams nog kansen hadden maar er niet meer werd gescoord en nadat de scheidsrechter voor het einde floot klonk er een groot applaus voor beide teams wat zij zeer verdiend hadden. Die Haghe F1 staat nu aan kop, maar volgende week moet het weer tegen de Dijkvogels maar dan natuurlijk op hun terrein. Vind het nu al jammer dat ik daar niet bij kan zijn, maar met zulke enthousiaste coaches en supporters moet het zeker kunnen lukken om er weer een mooie wedstrijd van te maken.

De F2 was deze keer vrij maar staat mooi in de middenmoot met uitzicht op beter.

De E1 speelde tegen Refleks en die waren zeker in de eerste helft heel erg zuiver waardoor de achterstand groot was. Het was zelfs 3-15 toen Die Haghe eindelijk “los” kwam en in de laatste fase nog knap terug kwam tot 9-16. Jullie kunnen het dus wel en gaan dat volgende week zeker laten zien.  Nu staan jullie op een mooie 2e plek en dat beloofd nog wat voor de laatste 3 wedstrijden.

De E2 zit in een poule met wel hele goede tegenstanders en hebben helaas verloren. Maar wat ik zo mooi aan dit team vind is dat het toch zijn uiterste best doet en meer kan je niet doen. Gewoon lekker doorgaan zo en dan komt de overwinning misschien niet op het veld, maar in de zaal gaat het zeker lukken.

De E3 moest het opnemen tegen TOP wat koploper is. Ondanks heel hard werken was deze tegenstander een beetje sterker en werd er verloren. Dat kan natuurlijk altijd een keer gebeuren maar jullie staan toch maar mooi op een 2e plaats.

In Pijnacker speelde de E4 tegen Avanti de topper want ook hier waren beide teams nog ongeslagen. Van wat ik gehoord heb, was dit een superspannende wedstrijd en waren er zelfs momenten dat er al keurig een aangeef en een afvang werd neer gezet. Wellicht kwam het hierdoor dat er met 8-10 werd gewonnen en nu alleen de koppositie voor de E4 is. Volgende week weer tegen deze ploeg en ik kom zeker even kijken.

Ook de D1 speelde tegen TOP en het wordt eentonig, maar ook hier beide teams niets verloren en dus strijd om de 1e plaatst. Heb hier weinig over gehoord maar gezien de uitslag van 7-9 moet het spannend zijn geweest.

Van de D2 heb ik ook een groot deel van de wedstrijd gezien en heb staan te genieten hoe deze ploeg de eerste overwinning heeft behaald. Het plezier straalt van deze ploeg en hoewel het eerst nog wat moeizaam ging werd duidelijk dat zij de betere waren. Met maar liefst 12-6 werd er gewonnen en dat kwam doet goed samenspel en elk doelpunt werd goed gevierd.

Voor de C1 stond de belangrijke wedstrijd tegen aartsrivaal Fortuna op het programma en dat was spannend tot de allerlaatste seconde. Dan weer stond Die Haghe en dan weer Fortuna voor. Uiteindelijk werd er met 11-12 verloren. Wanneer de gemaakte foutjes er meer en meer uit zullen gaan zal het nog een spannende poule gaan worden.

De C2 speelde een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste helft wilde het allemaal maar niet lukken en keek het bij rust tegen een 1-5 achterstand aan. Maar de 2e helft kwam de machine op gang en wist het de wedstrijd totaal om te keren en won knap met 8-6.

Van de B1 heb ik helaas niets gezien maar nog wel gehoord dat jullie duidelijk te goed waren voor de tegenstander. De uitslag van 20-11 bevestigd dit eigenlijk wel. Voorlopig alleen aan kop maar er kan nog van alles gebeuren.

Ook de B2 heb ik niet veel kunnen zien maar wel af en toe mijn oog op jullie wedstrijd gehouden. Op de momenten dat ik keek zag ik af en toe een mooi doelpunt en volgens mij was de overwinning van 7-5 terecht. Ook jullie staan nu aan kop maar volgende week wacht weer een moeilijke wedstrijd.

De A1 wist vandaag de korf maar moeilijk te vinden maar wist het verdedigend goed dicht te houden. Dat de gelijkmaker in de laatste minuut dan valt is jammer maar je loopt af en toe tegen zo’n wedstrijd aan. Volgende week gewoon de draad weer oppakken.

Van de coach van de A2 vernam ik dat de eerste helft niet best was ondanks de kleine voorsprong. De 2e helft werden de gegeven aanwijzingen goed opgevolgd en walste het over de tegenstander heen waardoor het nu lijstaanvoerder is.

Tenslotte dan nog onze A3 wat gewoon een leuk team is en graag ongeslagen wilde blijven en dit met een duidelijke overwinning gelukt is en bovenaan staat. Ik denk dat ik volgende week jullie goed in de gaten ga houden omdat ik benieuwd naar het spel ben.

Zoals jullie kunnen zien iets meer verliespartijen dan de vorige weken, maar nog altijd gaat het met onze jeugd voorlopig de goede kant op en dat komt natuurlijk door de kids zelf maar zeer zeker ook door de coaches die in hun vrije tijd iedere training en wedstrijd jullie goed begeleiden.