• Die Haghe in de zorgen na verlies

Na 3 wedstrijden staat Die Haghe na het verlies tegen ZKV nog (samen met RODA) puntloos onderaan en moet het, naar het zich laat aanzien, zich nu al gaan opmaken voor de strijd onderaan de ranglijst.

Zwak begin

De eerste 10 minuten speelde Die Haghe gewoon niet goed en moest het toezien dat ZKV zich makkelijk naar een 1-6 voorsprong wist te spelen. Pas vanaf dit moment kwam het beter in de wedstrijd en kwam het punt voor punt dichterbij. Na 25 minuten stond het inmiddels 7-9 maar toen volgde weer 5 minuten van onachtzaamheid in de ploeg en kon ZKV tot de rust de voorsprong weer uit bouwen naar 7-11.

Iets beter

Ook het begin van de 2e helft wist ZKV nog verder afstand te nemen (8-13) maar het spel aan Haagse zijde werd wel iets beter en kroop het weer naderbij tot 12-15 in de 47e minuut. Verder liet ZKV het echter niet komen en speelde het de wedstrijd zakelijk uit en nam met 14-10 de punten mee naar huis.

Onderaan

Zoals gezegd zit Die Haghe nu al in de zorgen en moet het de komende wedstrijden uit een ander vaatje gaan tappen. Komende zaterdag speelt het wederom thuis en komt Victum op bezoek wat 2 punten heeft uit 2 wedstrijden. Wanneer er wordt gespeeld zoals tegen HKV moet het naar mijn idee toch mogelijk zijn om een positief resultaat te behalen.

Koploper Achilles had geen enkele moeite met KIOS (21-10) en Roda verloor op eigen veld (12-14) van HKV. Victum was deze week vrij.

Doelpuntenmakers: Erik 5, Eva en Victor 3, Annemiek, Naomi en Jeroen 1

DIE HAGHE 2 LAAT PUNT GLIPPEN

Ook de reserve kanaries moesten toezien dat, ondanks een goede 2e helft, de punten met ZKV 2 mee naar huis gingen.

Zoekende

Het eerste kwartier van de wedstrijd waren beide teams nog aan elkaar gewaagd. Daar waar ZKV een 0-2 voorsprong nam, kwam Die Haghe terug tot 3-3 en was op dat moment er niets aan de hand. Het volgende kwartier tot aan de rust was Die Haghe het ineens helemaal kwijt en lukte er vrijwel niets meer. Beide vakken waren zoekende en waren er veelal  éénschots aanvallen en aan de kant van ZKV ging men wel lekker door met scoren omdat zij wel tot meerdere schoten kwamen en bij 3-10 kon men aan de thee.

Wissels

Ook het begin van de 2e helft wilde het maar niet lukken en na 3-12 greep coach Guido in en bracht 3 wissels in. Vanaf dit moment kwam Die Haghe beter in het spel en verdedigend stond het nu ineens als een huis. Langzaam sloop Die Haghe dichterbij en met 9 scores op rij en nog 3 minuten op de klok was het 12-12 en hoorde je gewoon bij iedereen de gedachte: nu er op en erover. Maar vlak voor tijd viel dan toch, door echt de enige onoplettendheid, het doelpunt aan de andere kant en werd er alsnog verloren.

Vechten

Ook voor Die Haghe 2 geldt dat het nu in de onderste regionen staat maar volgende week komt Victum 2 naar Den Haag. Zij staan 1 punt boven Die Haghe en bij winst van onze kanaries ziet het er dan opeens weer rooskleuriger uit.

VEO 3 versloeg Victum 2 (17-13), KIOS 2 speelde weer gelijk (18-18), nu tegen ACHILLES 2 en HKV 2 won ruim (10-19) bij Roda.

Doelpuntenmakers: Julia en Mike 3, Christian 2, Alina, Jiska en Anne 1