• Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

  Van de jeugdreporter

  Als ik uit ga van het bovenstaand spreekwoord, zit het met de toekomst van Die Haghe wel goed. Wat waren er weer veel overwinningen van onze jeugdploegen en dan ook nog eens met lekker veel doelpunten.

  Op ons eigen veld heb ik dit keer maar 2 wedstrijden bekeken en om te beginnen bij de E3 en daar zag ik een hele leuke wedstrijd waarin Die Haghe net iets beter was in de afronding. Bij de rust was het 3-1 en werd er goed verdedigd. Maar de 2e helft gign het nog beter want de tegenstander kwam niet meer tot scoren en Die Haghe gooide er nog wel 3 in en wonnen dus met 6-1. Wel moetjen jullie er op letten om niet met de bal te lopen maar dat zullen de coaches wel met jullie in de loop van het seizoen wel af gaan leren.

  Hierna toog ik naar de andere kant van het veld om de E4 te gaan kijken. Ik kwam daar aan het begin van de 2e helft en stond het al 8-4. Wat mij vooral opviel was dat jullie aanvallend al echt korfbal proberen te spelen. Er werd steeds mooi een aangeef neer gezet zodat de andere doorloopballen konden nemen, maar ook werd er lekker van afstand geschoten en dat leverde soms hele mooie doelpunten op. Met maar liefst 18-8 werd er gewonnen en na afloop kregen jullie terecht applaus.

  Van de overige thuiswedstrijden heb ik niets gezien maar wel heb ik van een aantal teams berichten door gekregen hoe het is gegaan zoals bijvoorbeeld de B2 die het erg moeilijk hadden maar nooit hebben opgegeven en uiteindelijk knap na een achterstand zich hebben weten terug te vechten tot een gelijkspel. De A3 speelde een mooie partij met flink wat mooie doelpunten en won overtuigend met 13-3 en tenslotte de A2 die met afwisselen en soms snel spel ook al een mooie uitslag van 15-4 wisten te behalen.

  Verder moet het bij de F2 ook heerlijk genieten zijn geweest want als je met 10-2 wint lijkt mij dat je echt veel sterker bent geweest. En dan eigenlijk ook nog eens bijna de gehele wedstrijd met 1 speler minder omdat bij 3 doelpunten verschil de tegenstander de supersup mocht inzetten.

  Voor de E2 is het nog ff zoeken naar de juiste vorm. Ondanks het verlies tegen een sterke tegenstander bleven zij het wel proberen en dat is gewoon de juiste instelling. Lekker goed blijven trainen dan komt het vanzelf wel in orde.

  Was dit het dan? Nee want ook de ploegen die een uitwedstrijd hadden deden het prima.

  De F1 moet erg spannend zijn geweest maar wonnen met 8-9, De E1 nam een duidelijke 5-26 overwinning mee in de tas, Ook de D1 gaat erg goed en wonnen nu met 4-15, De C1 liet hun tegenstander kansloos en won met 8-14, nog een overwinning viel te noteren want de C2 heeft de smaak lekker te [pakken gezien de 3-6. Ja en dan de derby van de B1 bij HKV wat heel even spannend was maar 11 -25 winnen zegt genoeg en tenslotte dan de A1 ook al tegen HKV die maakte het iets langer spannend maar evenals vorige week een super uitslag van 14-32.

  Zoals ik al opende “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”.

  Vanaf volgende week ga ik 1 team centraal stellen waar ik dan een iets uitgebreider verslag van zal schrijven en van de rest zoals nu een beknopt verslag.