• Die Haghe verliest door onrustige 2e helft

De 2e wedstrijd stond de altijd spannende derby tegen HKV op het programma en ook dit keer werd het weer een spannende wedstrijd met veel doelpunten (52) maar moest Die Haghe toch met 27-25 de winst aan de thuisploeg laten.

Heerlijk begin

De wedstrijd begon zo’n half uurtje later omdat de scheidsrechter in de file stond, maar toen hij eenmaal voor het begin floot werd er meteen met scherp geschoten. In eerste instantie door HKV, want na 3 ½ minuut stond het 4-1. Die Haghe kreeg hierna iets meer grip op de wedstrijd en kroop het uit de schulp en na 7 minuten was de stand weer gelijk (5-5). De volgende acht minuten bleven de ploegen elkaar in evenwicht houden en met 10-10  was het dus een heerlijk begin. Dit doelpuntenfestijn kon natuurlijk niet worden volgehouden en kregen beide verdedigingen de tegenstander onder controle waarbij HKV net iets meer kon scoren en de rust bij 15-13 aanbrak.

Onrustig

Direct van af het begin van de 2e helft was het Die Haghe wat het verschil weer terug bracht naar 1 maar kon het niet doordrukken en waren het “de eibers” die binnen 7 minuten een groter verschil wisten te creëren en leek het met 20-15 het beslissende gat te slaan. Die Haghe speelde in deze fase erg onrustig en maakte het zich zelf moeilijk door veel verkeerde momenten te pakken om te schieten waardoor er veel aanvallen na 1 schot al de bal alweer kwijt was. Coach Erwin greep in en bracht probeerde met wissels het tij te keren. Dit leek aanvankelijk te gaan lukken en was het nu Die Haghe wat langzaam de opgelopen schade repareerde tot 25-24 met nog 5 minuten te gaan.  Er op en erover dacht ik nu, maar zover liet HKV het niet komen en met 2 scores op rij werd de wedstrijd beslist. Het laatste doelpunt van Die Haghe bracht hier ook geen verandering meer in.

Belangrijk

Ondanks dit verlies heb ik wel een Die Haghe gezien waar vooruitgang te zien is. Alleen die onrustig periodes moeten er nog uit en dan moet de eerste overwinning er aan komen. Om te beginnen volgende week tegen ZKV wat tegen Roda met 13-10 wist te winnen . Bij winst komen de kanaries op gelijke hoogte en dat is dan weer belangrijk voor het 2e gedeelte van de veldcompetitie.  Titelkandidaat Achilles won simpel bij Victum met 11-20 en staan nu al alleen aan kop.

Doelpuntenmakers: Victor 6, Eva 5, Annemiek 4, Erik en Jeroen 3, Naomi 2, Daphne en Leon 1

Die Haghe 2 verliest door zich zelf

De reserves van Die Haghe begonnen aan de Steenwijklaan goed aan de wedstrijd en namen halverwege de 1e helft een 3-6 voorsprong. Maar wat er daarna gebeurde weet ik nu nog niet want gedurende de rest van de 1e helft kwam er een zodanige verslapping dat HKV lekker kon gaan scoren en Die Haghe maar nauwelijks aan goed lopende aanvallen toe kwam en moest toezien dat er met 10-6 de kleedkamer werd opgezocht. Ook het begin zette dit zich nog voort en pas bij 12-6 wist tegen te scoren. Dit duurde dus bij elkaar zo’n 18 minuten waarin je de wedstrijd verliest. HKV speelde de wedstrijd lekker uit en ondanks de wissels vanCoach Guido kwam Die Haghe niet meer dichterbij en verloor het terecht met 19-15.

Ook voor hen dus volgende week een belangrijk duel om aansluiting met de middenmoot te gaan vinden maar dan moet het wel tegen de koploper ZKV 2. Ik ga er van uit dat dit alleen al genoeg motivatie zal zijn om de eerste punten binnen te halen.

Doelpuntenmakers: Sander 4, Zoë, Cathal en Jordy (allen 2), Anne, Jiska, Robert en Mike (allen 1)