• Die Haghe degradatie met opgeheven hoofd

Op een zonovergoten terrein aan de Baambruggestraat was het talrijke opgekomen publiek getuige hoe Die Haghe vocht voor de eventuele laatste kans voor behoud in de overgangsklasse. Het op de 2e plaats, en nog strijdend voor het kampioenschap, was de tegenstander.

Energiek

Vanaf het beginsignaal begon Die Haghe energiek aan de wedstrijd en kon goed bijblijven bij het sterke KVA. Na 12 minuten spelen stond er 3-3 op het scorebord maar daarna was het Die Haghe wat aanzette en het heft in handen nam. Dit resulteerde 5 minuten later in een verdiende 6-3 voorsprong en moest KVA iets gaan bedenken om dit tegen te gaan. Na een time-out wist het de opgelopen achterstand in te lopen en bij rust bleek dat Die Haghe nog maar 1 keer kon scoren daar waar de Amstelveners wel de korf wisten te vinden en bij 7-10 brak de rust aan.

Knokken

De 2e helft liet Die Haghe zien dat het kon knokken en kwam het terug tot 13-13 en zag je toch enige ongerustheid bij KVA op de gezichten. Met een boom van een vent werd deze in de aanval in gebracht en duidelijk werd waarom. Geen rebound duel verloor deze waardoor KVA vaak meerdere aanvallen kon spelen en dan heeft het ook nog 2 heren die het dan zuiver wisten af te maken. Na de 14-17 was Die Haghe geknakt en verloor het met 15-19.