• Die Haghe C3 kampioen na een zware wedstrijd tegen DES

Zaterdag 1 juni zou een bijzondere dag gaan worden voor Die Haghe C3. Bij minimaal een gelijkspel tegen Concurrent DES C2 zou het kampioenschap voor deze kanjers betekenen. Na een onrustige nacht dan maar vroeg naar het veld gegaan en zag daar 3 spannende wedstrijden van de C1 (15-15), C2 (11-10) en B2 (10-9). Inmiddels was iedereen mooi op tijd en konden wij op weg naar Delft voor deze belangrijke wedstrijd. De ploeg zat er een beetje ontspannen bij, of moet ik het loom noemen vanwege de warmte, want de wedstrijd werd gespeeld op het warmst van de dag. Tijdens de teambespreking werd er door de coaches geprobeerd om de spanning wat weg te nemen en werd er over het teamuitje geproken. Hoe er gespeeld diende te worden hoefde niet veel anders te worden gezegd dan zoals de laatste weken te spelen. Wel werd er even op gehamerd dat DES de meest scorende ploeg in de poule is, maar Die Haghe daarentegen de minst gepasseerde verdediging. Dit beloofde dus net als de heenwedstrijd een spannend duel te gaan worden. Door de hitte werd er afgesproken om niet meteen als dolle stieren te gaan lopen rennen anders zou het aan het eind van de wedstrijd wel eens op kunnen gaan breken. Nog even wachten op de voorgaande wedstrijd en toen kon het beginnen.

Nou mensen, van de afspraak om rustig te beginnen kwam niet veel  terecht want beide ploegen schoten als een komeet uit de startblokken. Al in de 1e minuut wist DES een korte kans te benutten en Die Haghe antwoordde direct in de daaropvolgende aanval en was het Elise met een mooi schot wat de 1-1 betekende. Het tempo bleef ongekend hoog en weer was het DES wat met een doorloopbal een 2-1 voorsprong nam, maar ook nu was het Die Haghe wat direct een antwoord klaar had en bedacht Floor zich geen moment toen zij van dichtbij een kans kreeg en deze goed wist te benutten en dus na 3 minuten 2-2. Zouden zij dit tempo dan gaan vol houden? Nee natuurlijk niet dachten de coaches maar in de 5e minuut was daar alweer de 3-2 omdat DES een doorloopbal er in gooide en ja dan kon Die Haghe niet achterblijven natuurlijk en weer 2 minuten later was het Damian die ook van dichtbij liet zien dat hij dit kan en dus 3-3. Het tempo begon gelukkig nu iets af te nemen en halverwege de 1e helft was daar de ingelaste drinkpauze wat beide ploegen wel verdiend hadden. Maar de pauze was het sein om het tempo weer op te voeren en direct nam DES weer een voorsprong met alweer een doorloopbal, en ja hoor ook nu had Die Haghe het antwoord klaar en met de 3e benutte korte kans van Yagmur was het alweer 4-4. Verdedigend begon Die Haghe DES steeds beter onder controle te krijgen en aanvallend bleef het zelf de kansen krijgen. Na 15 minuten was daar dan voor de eerste keer de voorsprong aan de kant van Die Haghe omdat Naomi voor har doorloopbal ging en mooi wist af te ronde (4-5). Maar nu was het DES wat direct een antwoord had en met een afstandschot weer op gelijke hoogte kwam. Na deze 5-5 ging het tempo dan eindelijk omlaag en leek het alsof beide teams de krachten voor de 2e helft wilde sparen. Er kwamen zelden nog grote kansen en als die er dan waren wisten zij gelukkig ook te missen, anders zou je gaan denken dat er een soort magneet in de korven zou zitten. Deze 5-5 stand bleef tot aan de rust intact en kon men de welverdiende schaduw op zoeken om af te koelen en de tactiek te bespreken.

De 2e helft was het tempo begrijpelijk een stukje lager maar de kansen bleven voor beide teams komen. In de 30e minuut was het Yagmur die de bal na een afstandschot goed af te vangen en stond direct vrij en bedacht zich niet en schoot de 5-6 van dichtbij er in. Na dit doelpunt liet Die Haghe zien waarom zij de minst gepasseerde verdediging hebben en had DES nu volledig onder controle. Echter aanvallend ging het tempo steeds meer naar beneden en dat kwam voornamelijk dat er bijna niet meer goed werd gelopen waardoor ook DES bijna geen kansen weg gaf. Tot aan de drinkpauze halverwege de 2e helft gebeurde er dan ook niet veel meer. Intussen had Jay Dee een shirt aangetrokken want zij zou er bij een vakwissel inkomen om zo met vers bloed de wedstrijd te beslissen. Waar DES het vandaan haalde weet ik niet maar het tempo ging bij hen omhoog en noest Die Haghe nu echt alle zeilen bijzetten om hen het scoren te beletten wat in eerste instantie goed lukte. Aanvallend begon Die Haghe ook wat meer te lopen en kreeg het een terechte strafworp om het verschil naar 2 te brengen. Sharony ging staan gooide de bal omhoog en….neeee de bal rolde op de rand van de korf aan de achterkant er af en dus geen vakwissel. DES had een wel erg goede conditie want zij bleven maar gaan en bij Die Haghe begonnen nu de krachten weg te vloeien. Maar het geluk was aan onze zijde toen de bal al in de korf was maar er toch weer uit kwam. De laatste 5 spannende minuten waren zenuwslopend en onze supporters probeerde de ploeg op hun manier te steunen om zo de winst over de streep te trekken. Eindelijk floot de goed leidende scheidsrechter dan voor de laatste keer en kon het KAMPIOENSCHAP worden gevierd. Nou ja gevierd??? Zij hadden gewoon de puf niet meer om uit hun dak te gaan maar waren natuurlijk wel blij. Willem sprak de ploeg nog even toe en spoot hen wat water toe en Sharony was hier echter slimmer en had een volle bidon water en kreeg Willem de volle laag en kon dit wel waarderen.

Nu nog 1 wedstrijd te gaan op 15 juni 14.30 uur thuis tegen KVS en dan gaan we het echt vieren.