• Van de voorzitter: 25 mei 2019

  Tijdens de spannende wedstrijd van de B1 krijg je het bericht dat zowel het eerste als tweede winnen. Een mooie prestatie en dus felicitaties naar de selectie!

  Die Haghe B1 liet in een spannende wedstrijd zien dat een wedstrijd van een achterstand omgebogen kan worden naar uiteindelijk winst. Spanning en mooi korfbal bij deze jeugdigen, en dus een mooie overwinning op TOP.

  Een ander onderwerp is de arbitrage. We hebben inmiddels een verplichting ingesteld voor de ploegen om een aantal wedstrijden per seizoen te fluiten. Natuurlijk geen ideale situatie. Het liefst doe je een beroep op voldoende scheidsrechters om de te fluiten wedstrijden op te pakken. Daarnaast is er geen begeleiding of opleiding geregeld. We hebben daartoe contact gelegd met het KNKV en gevraagd om ondersteuning op dit vlak. Een mogelijke combinatie met andere korfbalclubs is een optie. We willen korfballen maar zullen ook de randvoorwaarden zoals bv het fluiten moeten blijven organiseren.

  Woensdag 12 juni is er weer een Regio bijeenkomst. Hier zullen we de mogelijkheden van Sportlink gaan bespreken zoals bv de mogelijkheden van app, Web en TV.

  Het Nationaal Sportakkoord 2019 krijgt een definitieve uitwerking. Dit akkoord bepaald afspraken tussen de diverse sportclubs ten aanzien van toekomstplannen voor de komende jaren. Ook scholen, zorg en welzijn zullen hierin mee participeren. Door hier aan mee te doen worden sportclubs in staat gesteld hun ambities en visie waar te gaan maken. Als Bestuur vinden we het belangrijk hierbij aan te haken. Zodra hier meer definitieve besluiten over volgen zal ik hierover informeren.

  We naderen het einde van het seizoen, dit betekent voor de TC/TB/JC puzzelen om de ploegen weer voor volgend jaar compleet te krijgen. Geen gemakkelijke klus. Ook staan er nog een aantal activiteiten op de planning zoals b.v. het TTKT, jaarvergadering en kamp. Ik schreef al diverse keren dat we het niet altijd makkelijk hebben gehad, zowel sportief als organisatorisch. Toch zijn we er weer in geslaagd alles goed te laten verlopen. Dankzij de inzet van velen is dit weer mogelijk gemaakt. Donderdag 20 juni is de ledenvergadering en kunnen we terugkijken, evalueren maar vooral vooruit kijken.

  Tot zover

   

  René Benning