• Selectie Die Haghe pakt 4 verdiende punten bij VEO

Zaterdag 26 mei was vooral voor het 2e een belangrijke dag. In de strijd om lijfsbehoud in de Reserve 1e klasse vechten onze kanaries samen met KZ Danaïden (die voorafgaand aan dit speelweekend in punten gelijk staat met Die Haghe) en Phoenix (die 1 punt minder op de 7e plaats staat). Het doel was ook om dit weekend alles op het 2e te zetten om een grote stap te zetten naar handhaving. Gunstig voor ons is dat wij nog spelen tegen beide concurrenten in de laatste 2 speelrondes van dit seizoen.

Voor het 1e is het seizoen zo goed als gespeeld. Coach Erwin geeft dan ook een belangrijke opdracht mee in de laatste wedstrijden. Genieten en een goede pot neerzetten!

VEO 2 – Die Haghe 2

De thuiswedstrijd tegen VEO was een ware thriller. Kort voor tijd won Die Haghe die wedstrijd met 14-13 en wist het dat het deze wedstrijd dus opnieuw de punten kon pakken.

In de eerste helft begon Die Haghe niet geheel scherp. Na 11 minuten spelen leidde de ploeg uit Voorburg met 5-1. Maar vanaf dat moment kwam Die Haghe meer en meer in de wedstrijd. Echter werd er hier en daar een overtreding gemaakt waardoor er onder andere een onnodige stip werd weg gegeven. Bij een stand van 11-7 gingen de teams de kleedkamers in.

De tweede helft was er een compleet ander spelbeeld. Die Haghe startte scherp en wist met passie en strijdlust op karakter de stand te keren. Verdedigend stond het als een huis waardoor VEO vele één schots aanvallen had. Aanvallend hadden we vele gewonnen rebounds en kon er overtuigend en veel geschoten worden. Met 6 scores op rij nam Die Haghe een 11-13 voorsprong in de 50e minuut. VEO bracht de spanning in de 54e minuut even terug tot 13-13, maar in de eerst volgende aanval scoorde onze kanaries de 13-14. Een spannend eind was het gevolg van de 5 minuten waarin er niet werd gescoord. De bal ging over en weer, maar in de laatste minuut viel de beslissende 13-15 door de mand en nam het 2e een belangrijke stap naar lijfsbehoud!

Een heel groot compliment voor de strijdlust van vandaag. Phoenix verloor, waardoor het gat met de nummer 7 nu 3 punten is. Volgende week komt Phoenix op bezoek aan de Baambruggestraat en kunnen we de klus definitief klaren!!

Doelpuntenmakers: Chris (5) – Erik & Eva (4) – Jordy & Sander (1)

VEO 1 – Die Haghe 1

In deze wedstrijd stond er vooral voor VEO nog een hoop op het spel. Iets wat zomaar tegen de Voorburgers zou kunnen gaan werken. Die Haghe is zo goed als uitgespeeld dit seizoen. Alleen bij 3x winst en 3x verlies van VEO zou Die Haghe er nog een beslissingswedstrijd uit kunnen slepen.

De eerste helft begon stormachtig voor beide teams. Die Haghe nam direct een 0-1 voorsprong, waarna het al snel weer 1-1 werd. Tot aan de 9e minuut wist Die Haghe de voorsprong te behouden (5-6), maar hierna sloeg VEO een gat van 4, waardoor het met 10-6 voor het eerst in de wedstrijd de leiding nam. Maar Die Haghe gaf niet op en vocht zich terug tot 12-12 na 25 minuten spelen. De ruststand van 14-13 was er één om trots op te zijn, gezien het spelbeeld van de kanaries.

VEO kwam na de rust goed de kleedkamers uit. Het nam na 39 minuten spelen een 17-14 voorsprong. Maar Die Haghe herpakte zich goed en knokte voor alles wat zij waard zijn. Dat resulteerde van een 17-14 achterstand in een 18-20 voorsprong. Met nog 2 minuten te spelen bracht VEO de spanning terug door een strafworp te benutten en de 19-20 op het scoreboard te zetten. Maar net al bij het 2e schoot Die Haghe de beslissende 19-21 door de korf!

Het resulteerde in de eerste overwinning van het veldseizoen. Eéntje die naar meer smaakt voor de laatste wedstrijden van het seizoen, waarin de kanaries vrijuit kunnen spelen en vooral kunnen genieten! Wederom een groot compliment voor de strijdlust en inzet!

Doelpuntenmakers: Bas (5) – Jeroen (4) – Sander (3) – Annemiek, Guus & Renate (2) – Jiska, Marit & Victor (1)