• Degradatie dichtbij na verlies tegen Futura

Op een zonovergoten , maar door harde wind toch ook koud, terrein aan de zonnebloemstraat heeft Die Haghe dure punten laten liggen in strijd tegen degradatie. Zeker toen achteraf bleek dat Velocitas had gewonnen.

Vanaf het begin van de wedstrijd zat Die Haghe niet lekker in de wedstrijd en keek het na 5 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan en moest het in de achtervolging. Na 10 minuten te hebben gespeeld was de aansluiting met 3-2 daar maar vervolgens was het vooral routinier Cyrill van Es die uit de onmogelijkste situaties raak schoot. Zelfs uit een pirouette waar menig turner jaloers op zou zijn wist hij de bal in de korf te krijgen. Weer 5 minuten verder was het verschil weer naar 3 gebracht en Die Haghe kon alleen maar toezien dat het verschil groter werd. Vlak voor het rustsignaal was Die Haghe toch weer dichterbij gekomen en toen iedereen dacht dat de rust met 11-8 zou aanbreken was het weer die slimme Cyrill die in “de zoemer” nog ff een doelpunt wist te scoren en dus met 12-8 de kleedkamers werden opgezocht.

Die Haghe moest de 2e helft dus uit een ander vaatje gaan tappen maar verloor de bal eigenlijk direct en 10 seconden later wist Futura wel de korf te vinden waardoor het verschil weer 5 werd en hiermee een tik uit deelde. Aan de kant van Die Haghe lukte het gewoon niet en Futura speelde geduldig hun aanvallen en na 41 minuten was het 16-9 en leek de wedstrijd gespeeld. Vanaf dit moment gooide Die Haghe er ondanks de uitzichtloze situatie er een schepje bovenop en langzaam kwam het terug in de wedstrijd. Met nog 10 minuten te gaan was het terug gekomen tot 17-12 en na de 17-13 leek het erop of er een wonder a la de Spurs stond te gebeuren. Maar dichter dan 17-15 kwam het niet en dus waren de punten voor de thuisploeg.

Onderin de ranglijs lijkt het voor Die Haghe gebeurt. Het zal zelf alles moeten winnen en dan moeten Velocitas en Veo alles verliezen en dat zie ik niet gebeuren. Boven in de poule is het erg spannend , want beide koplopers verloren waardoor er nu 4 ploegen op 14 punten staan. Twee daarvan moet Die Haghe nog tegen spelen en kan het dus een belangrijke rol gaan spelen in de strijd om het kampioenschap.

De Meervogels is één van die ploegen en die komen volgende week naar ons. Dus kom allemaal lekker naar het terrein en moedig onze kanjers aan.