• DIE HAGHE C3 wint eerste duel voorjaarscompetitie

De eerste wedstrijd van dit gedeelte van de competitie moest Die Haghe op het warmst van de dag spelen, volle zon en zo’n 24 graden, en dus werd er vooraf besproken om niet direct helemaal voluit te gaan om zo energie te sparen voor de 2e helft. DES C2 was vandaag de tegenstander en ook zij hadden in de zaal een moeilijke poule en waren net als Die Haghe wel een beetje hoog ingedeeld. Dit zou dus wel eens een gelijk opgaand duel kunnen worden.

De eerste helft was het begin van elkaar aftasten maar langzaam aan werd Die Haghe steeds de betere en kreeg het voldoende kansen om de score te openen. Verdedigend stond het als een huis en was het vooral Casper die uitstekend aan het rebounden was waardoor Die Haghe steeds weer opnieuw mocht aanvallen. Ruben had al een paar kansen gehad met een doorloop, maar in de 11e minuut was het dan eindelijk raak en een verdiende 1-0 was het gevolg. DES kon er weinig tegenover stellen omdat de verdediging goed voorverdedigde en allen maar van grote afstand kon schieten en de bal dan voor ons was na de rebound. Die Haghe kreeg nu steeds vaker kansen  maar helaas werden deze niet benut en kon met de 1-0 stand even de schaduw van de kleedkamer worden opgezocht.

De tweede helft kwam Elise voor Eilize en zij kon in de 28e minuut meteen voor de doorloop gaan en ook voor de 2-0 te zorgen. Eindelijk dus een vakwissel en nu bleek dat het sterkere aanvalsvak van DES er stond. Zij zorgde voor gevaar en in de 32e miuut met een afstandschot de 2-1 scoorde. Het 2e aanvalsvak van Die Haghe had er ook zin in en antwoorde in de 35e minuut met een korte kans van Floor wat de 3-1 betekende. Nu werd het tempo opgeschroefd en binnen 4 minuten leek de wedstrijd beslist. Eerst was het Ruben met een afstandschot en vervolgens Naomi die ook van afstand blijkt te kunnen schieten. De reactie van haar was geweldig want zelf schrok zij ervan en haar gelaatsuitdrukking gaf hilariteit aan de kant van de toeschouwers. Nu zou je denken dat DES het zou opgeven, maar niets was minder waar. Eerst was daar door scheidsrechter Friso een terecht gegeven strafworp en even later scoorde zij met een doorloopbal de 5-3. Met nog 6 minuten te gaan werd het dus nog spannend. De concentratie van de eerste helft kwam verdedigend gelukkig weer op tijd terug, maar aanvallend was het wel een beetje op. De warmte begon aan beide kanten toch wel zijn tol te eisen en werd er niet meer gescoord.

De eerste winst is dus binnen en dat is wel een lekker gevoel. Nu wachten tot 11 mei op de volgende wedstrijd tegen KVS C2. Zij verloren van ONDO C3 en willen dit dus recht zetten.