• Terugblik zaalseizoen 2018-2019 alle jeugdteams

  De eerste veldtrainingen en een aantal oefenwedstrijden zit er al weer op. Kortom we maken ons op voor het tweede deel van de veldcompetitie. Tijd om even terug te kijken op het zaalseizoen. Allereerst willen we alle invallers en reserves bedanken die elke week weer klaarstaan voor andere ploegen. Uiteraard bedanken we ook alle ouders die elke week alle kids weer naar de wedstrijden rijden. Top! Hopelijk verloopt dit deze laatste 2 maanden ook zo goed.

  A1

  Deze jonge ploeg, die grotendeels uit eerstejaars junioren bestaat, heeft veel te verduren gehad dit seizoen. Om verschillende redenen zijn er veel verschuivingen binnen het team geweest. Hoe mooi is het dan dat iedereen gewoon doorpakte, heerlijke wedstrijden speelde en om in de zaal op een knappe 4e plek te eindigen. Dit had zelfs de 3e plek kunnen/moeten zijn, maar die wedstrijd op maandagavond vergeten we maar even. KVS werd in deze poule de terechte kampioen. Op het veld moeten we nog even aan de bak, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen!

  A2

  Als er dit jaar een prijs zou worden uitgereikt voor pechvogelteam van het jaar, zou de jury er snel uit zijn. Er zat erg veel tegen bij de A2. Blessures, opzeggingen en spelers die werden toegevoegd aan andere teams. Dit resulteerde uiteindelijk in een incomplete ploeg. Hoe fijn het ook was dat er altijd invallers klaarstonden, het is ontzettend rot om te weinig spelers te hebben. Gelukkig bleven de ploeg en coaches zich inzetten. Natuurlijk is er teleurstelling geweest, maar de manier waarop de ploeg dat heeft opgepakt is een voorbeeld voor de hele vereniging. De A2 heeft laten zien dat het doorzetters zijn. Als het dan eenmaal tegen zit, zit het bij wedstrijden ook niet altijd mee, en mis je het geluk wat af en toe nodig is. Nog even met zijn allen de schouders eronder voor de 2e helft veld. Er zit genoeg kwaliteit in de ploeg om nog een paar mooie wedstrijden neer te zetten.

  B1

  Ook dit jaar zijn we op het veld begonnen met een verwachtingsgesprek, waarbij iedereen vooral hoopte ‘erin te blijven’ en beter te worden. B1 een jonge ploeg met veel ambitie liet mooie dingen op het veld zien, waardoor sommige de eerder genoemde verwachtingen voor de zaal wat bijstelde. ‘Het zou toch wel echt cool zijn als we de kruisfinales zouden halen’. Het team was bereid er hard voor te werken en er volgde een aantal hele mooie wedstrijden. Natuurlijk werd er ook wel een wedstrijd verloren, maar dat waren tegenstanders waar we van mochten verliezen. Er zaten hele mooie uitslagen bij, waarbij de kinderen zichzelf verbaasde. Na twaalf minuten vijftien doelpunten scoren, dat je op de bank hoort zeggen: ‘We maken er zeker veertig’. Er was ook een wedstrijd waar we na vijf minuten zes doelpunten achter stonden en dit gat de hele wedstrijd niet meer konden inhalen. Dat we de kruisfinales niet zouden halen werd na een aantal wedstrijden wel duidelijk, maar dat was het grotere doel in eerste instantie niet. Aan het begin van het seizoen hebben we gezegd dat we beter wilde worden en dat we plezier en strijd tijdens de wedstrijden wilden zien. En beter zijn we allemaal geworden. Mooie positiespel waarbij we steeds vaker trainingsvormen terugzagen. De grote winnaar was (na de ‘eerste vijf minuten dip’) het publiek. Hier hebben we vaak complimenten van gekregen en doorgegeven aan de ploeg. Het eindresultaat een mooie en sterke vierde plek, vijf punten voor op de nummer vijf. Wij zijn een ploeg geworden waar andere ploegen volgend jaar ernstig rekening mee moet houden. Dat voelt goed, heel goed! Helaas heeft de zaalperiode ook twee zware blessures opgelopen. Zoë en Renske zijn beide door een ernstige knieblessure maanden uitgeschakeld. Wij wensen ze natuurlijk een voorspoedig herstel toe. Nu gaan we het veld weer op om het seizoen af te sluiten. Leren we door en genieten we nog even verder van een gezellig en strijdvaardig seizoen. Via deze weg willen we meteen onze dank uitspreken aan alle ouders die altijd maar weer rijden en/of de jurytafel bedienen.

  B2

  Wat een leuke ploeg is de B2. Helaas zijn een aantal wedstrijden net verloren gegaan, anders hadden ze gewoon mee kunnen strijden om de eerste plek in de zaal. Maar de 2e plaats is ook helemaal top. Daarnaast had het gros van de B2 wekelijks 2 wedstrijden. Zonder klachten waren ze elke week beschikbaar voor vooral de A2 of B1. Ouders die heen en weer moesten racen en een wedstrijd midden in een toetsweek. Nu nieuwe kansen op het veld. Daar gaan ongetwijfeld nog een paar hele gave wedstrijden gespeeld worden.

  C1

  De C1 staat aan het einde van dit zaalseizoen op een gedeelde derde plaats. Dat is echt een knappe prestatie. Top en Groen Geel waren een maatje te groot, maar van de rest hebben jullie knap weten te winnen. Het is mooi om te zien hoe de spelers individueel, maar ook als team enorm vooruit zijn gegaan.

  C2

  De C2 was in een pittige poule ingedeeld. Vooraf werd gevreesd voor grote verliespartijen. Dit viel gelukkig heel erg mee, ook doordat jullie elke wedstrijd heel hard hebben gewerkt. Jullie hebben leuke wedstrijden gespeeld die vaak ook echt spannend waren. Je ziet dat hard werken wordt beloond, want jullie zijn toch heel knap 5e geworden in de poule. Goed gedaan!

  C3

  Die Haghe C3 zat dit zaalseizoen ook in een moeilijke poule. Ze hadden goede tegenstanders. Onder leiding van trainers/coaches Cathal en Willem (tot halverwege het zaalseizoen) hebben ze zeker veel geleerd. Toch 45 doelpunten scoren tegen deze ploegen is een mooie prestatie. Jullie mogen trots op jezelf zijn.

  D1

  Een ploeg met 5 nieuwe spelers in hun team. Wat leren ze veel en snel en wat hebben ze het goed gedaan in de zaal. In de hoofdklasse derde geworden, dat is echt heel knap voor een ploeg waar sommige kinderen voorheen nog nooit met elkaar in een ploeg hebben gezeten. Op het veld in de winnaarspoule, we zijn benieuwd.

  D2

  De D2 had het heel zwaar in de zaal. Ze waren veel te hoog ingedeeld. Toch hebben ze wel veel geleerd alleen is dat lastig te zien als je tegen moeilijke tegenstanders speelt. Knap dat ze tegen de ploegen waar het tegen kon wel punten hebben gepakt. Op het veld gelukkig lager ingedeeld, dan zullen ze zeker meer punten gaan pakken. 

  D3

  Heeft een heel goed zaalseizoen gedraaid, 3de geworden. Met als hoogtepunt winst op de nummer 2 in de laatste minuut. En nog wel door Calvin, die pas in de zaal is gaan spelen. Wat is hij door de ploeg goed opgenomen door spelers en coaches.  Heel leuk om te zien hoe leuk jullie het hebben. Hopelijk op het veld ook zulke goede resultaten.

  E1

  Deze ploeg zat in de hoogste poule en speelden vaak tegen hele grote kinderen wat wel heel lastig was maar wat hebben ze veel geleerd! Ze hebben best veel wedstrijden gewonnen en sommige net verloren, maar ze knokten altijd door.

  E2

  Zaten eigenlijk in een poule te hoog waardoor winnen heel lastig was, toch bleven de kids uit deze ploeg hard werken en goed trainen en hebben ze ook veel geleerd

  E3

  Bij deze kids zie je hoe hard trainen helpt en dat ze elke week veel leren. De indeling in de zaal was iets te hoog. Leuke groep die elke week weer met volle moed er tegen aan ging.

  F1

  De toppers van deze ploeg hebben een mooi zaalseizoen achter de rug. Veel wedstrijden wisten jullie met ruime uitslagen te winnen en met het hoogste doelsaldo van deze poule zijn jullie dan ook terecht kampioen geworden. Wat een feest was dat!! Op het veld gaan jullie wat hoger spelen, dus laat dan ook maar zien wat jullie allemaal al kunnen.

  F2

  Ook de F2 heeft een goed zaalseizoen gehad, met wisselende uitslagen. De meeste wedstrijden wisten jullie te winnen met heel veel doelpunten verschil, maar er was ook een spannende wedstrijd die eindigde in 9-9 en een paar verliespuntjes. Jullie zijn op een hele mooie 2e plaats geëindigd in deze poule.

  De Kangoeroes

  De kangoeroes hebben elke zaterdag weer lekker getraind in de zaal. Elke week deden we weer nieuwe oefeningen en spelletjes om te leren gooien, vangen, schieten, samenspelen, samenwerken en werken aan de conditie. Met een paar nieuwe kinderen erbij zijn er nu in totaal 18 kangoeroes!!

  Gelukkig zijn er een heleboel trainers om de kinderen dit alles te leren. Op het veld gaan we weer lekker verder trainen en gaan de oudste kangoeroes al echte oefenwedstrijden spelen tegen andere kangoeroes.

  We wensen alle ploegen heel veel succes en vooral ook veel plezier op het veld!

  De Jeugdcommissie