• Die Haghe verliest ruim van GKV / Enomics

  Na het verlies tegen GKV/ENOMICS komt het degradatiespook nu wel erg dicht in het vizier voor ons vlaggenschip maar zijn er nog 3 wedstrijden te spelen om deze nog te kunnen verdrijven.

  Goed begin

  Die Haghe begon goed aan de wedstrijd en wist als eerste de score te openen en wist zeker het eerste kwartier tot 5-7 GKV/Enomics nog goed bij te blijven. Jammer was het dan om te zien dat het niet kon voortzetten en moest toe zien dat de Oranje brigade langzaam maar zeker doeltreffender werd en bij de Kanaries juist alles net niet lukte. Zodoende wisten vooral de heren van de gasten tot aan het rustsignaal vaak de korf te vinden en via 7-11 tot 9-15 het verschil groter te maken.

  Rommelig

  De 2e helft was aan Haagse zijde niet wat het zou moeten zijn. Vaak werden er te moeilijke aanvallen gespeeld met nogal wat plaatsfouten, daar waar het tijdens het eerste kwartier simpel en zuiver speelde. En ja daar wisten de heren van GKV/Enomics, met topscoorder Kevin van Beest (nu 89 doelpunten) in deze Overgangsklasse C, wel raad mee en liepen uit naar 14-24. Uiteindelijk blies de scheidsrechter bij 16-32 voor het einde van de wedstrijd.

  GKV/Enomics gaat samen met ODIK uitmaken wie er kampioen gaat worden en hoewel het er somber uitziet voor Die Haghe is het nog mogelijk om voor de 7e plek in aanmerking te komen. HKV Ons Eibernest bezet nu deze plek met 3 punten meer wat recht geeft op een beslissingswedstrijd voor behoud in de Overgangsklasse. Echter zijn er wel vaker in de slotfase van de competitie gekke dingen gebeurt en waarom zou dit nu ook niet kunnen.

  Om te beginnen volgende week wanneer het naar Maartensdijk afreist en “De Eibers” het tegen Pernix gaat opnemen.