• Die Haghe 2 verliest opnieuw na zwakke fase

In de 9e speelronde van het zaalseizoen kwam OVVO/De Kroon naar het Zuiderpark. De heenwedstrijd in Maarssen eindigde in het voordeel van de bezoekers van vanavond (19-15). In die wedstrijd liet Die Haghe zien dat het zeker wat kon neerzetten tegenover OVVO. Weer een mooie tegenstander om te knokken voor de eerste punten van dit zaalseizoen.

1e helft
    Die Haghe opende in de eerste minuten van de wedstrijd de score en liet het zich zien deze wedstrijd veel te willen scoren. Na 2 minuten stond er een 2-1 voorsprong op het scoreboard. Na deze stand werd het spel wat slordiger en was het OVVO met 5 scores op rij die de leiding nam (2-6). Die Haghe probeerde de rug nog te rechten en kwam in de 22e minuut op 9-13. Maar met 3 scores in de slotfase van de 1e helft ging OVVO met een 9-16 stand naar de kleedkamers

2e helft
    OVVO scoorde een minuut na rust 2 keer op rij (9-18), waarna er voor Die Haghe een tandje bij moest. En dat gebeurde ook! Met veel passie in vechtlust wist het de marge te verkleinen door 7 minuten later de 14-19 te maken. Het publiek liet zich meer en meer horen, want ook zij zagen de vechtlust en ook zij zagen dat OVVO na rust wat gas terug namen. Bij een stand van 15-22 gaf Die Haghe meer gas, want het gevoel werd groter en groter dat zij het OVVO nog heel lastig konden maken. Na 47 minuten werd de marge zelfs verkleind naar 3 goals. Er waren zelfs kansen voor een nog kleinere marge, maar het was OVVO die de korf op tijd vond. Uiteindelijk kwam er een 24-29 eindstand op het scoreboard.

Positieve punten
    De vechtlust en het aantal gescoorde goals zijn positieve punten die de kanaries mee moeten nemen naar de volgende wedstrijd. Volgende week is ODIK de tegenstander in Barneveld. Met nog 5 wedstrijden op het programma en 6 punten verschil met de nummer 6 van de ranglijst is het er op of er onder voor de reserves van Die Haghe, wil het zich handhaven.